SmartphoneDe vakantietijd is een toptijd voor inbrekers. Woningen waarvan de bewoners voor langere tijd weg zijn vinden ze interessant. Daarvoor zijn genoeg aanwijzingen, zoals permanent gesloten gordijnen of een berg post onder de brievenbus. Het advies is dan ook de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Niemand is tegenwoordig nog zo naïef om een briefje op het raam te plakken met de mededeling ‘We zijn tot eind augustus met vakantie.’ Maar die voorzichtigheid is ver te zoeken op internet. Via Twitter, Facebook en andere netwerken wordt enthousiast verslag gedaan van vakantiebelevenissen aan de Spaanse costa’s of waar dan ook. De hele wereld mag meegenieten. Criminelen kunnen via digitale kanalen vrij gemakkelijk allerlei persoonlijke informatie achterhalen. We willen allemaal dat de overheid zorgvuldig omgaat met de privacy van burgers, maar op internet geven we zelf onze privacy zomaar prijs. Criminelen zitten overal, ook op internet.

  • ‘Twitter’ niet rond dat u op vakantie bent.
  • Wees voorzichtig met reisverslagen op facebook, ook als u alleen maar goede bekenden heeft als ‘facebookvrienden’ kunt u gevaar lopen: sommige berichten kunnen door ‘vrienden van vrienden’ bekeken worden en gaan zo verder het internet op dan u lief is.
  • Vergeet ook de accounts van de kinderen niet! Zoonlief besteedt graag wat uurtjes op facebook, google plus of twitter maar ook daar is moeilijk te controleren wie de berichten allemaal ziet!

-advertenties-

-goede doel-