20120820 1836

De basisscholen zijn vanaf deze maandag weer geopend voor een nieuw schooljaar. Na zes weken vrij gaan de kinderen weer de klas in om te rekenen en lezen. Veel kinderen zien er naar uit om weer naar school te gaan en vinden het spannend in een nieuwe klas met weer een andere juf of meester.

Ook de middelbare scholen starten vandaag met de lessen, of het uitdelen van de nieuwe roosters, zodat vrijwel alle Zoetermeerse kinderen vandaag weer zullen starten met een nieuw schooljaar!

Elk jaar start ook de VVN weer met de campagne ‘Wij gaan weer naar school’, om automobilisten er op te wijzen dat de weg ook weer gebruikt gaat worden door schoolkinderen.

Ook de politie zal deze periode extra controleren op het weggedrag van de schoolgaande jeugd. Ook hinderlijk of gevaarlijk parkeergedrag rond de scholen en het vervoeren van kinderen zonder dat zij in een autostoel/stoelverhoger zitten of een gordel dragen zal worden gecontroleerd. De politie hoopt met deze acties de bewustwording van ouders ten aanzien van de veiligheid van hun kinderen in het verkeer te vergroten.

-advertenties-

-goede doel-