800px-OV-fiets31 augustus gratis fietscheck op Shell station Leeuwenhoeklaan. Kinderen kunnen weer veilig naar school met een gecheckte fiets

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur, dit betekent dat er weer veel scholieren op de fiets stappen en aan het drukke verkeer deelnemen. Een gecontroleerde fiets is essentieel om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, maar het belang hiervan wordt vaak vergeten. Daarom organiseert Shell samen met Veilig Verkeer Nederland op 31 augustus een Fietscheck-actie. Scholieren en hun ouders zijn van harte welkom om op 31 augustus tussen 10.00 en 16.00 uur naar het Shell station Leeuwenhoeklaan in Zoetermeer te komen en gratis hun fiets te laten checken.

Tijdens de fietsencontrole kijkt een lokale fietsenmaker de fiets grondig na. De fietsen worden gecontroleerd op onder andere: verlichting, reflectoren, remmen, bandenspanning en zadelhoogte. Indien nodig kan er een kleine reparatie worden uitgevoerd en/of de fiets van reflectoren worden voorzien. Gedurende de check wordt de kennis van de verkeersregels bij de kinderen en hun ouders bijgespijkerd aan de hand van een leuke quiz.


Wat:                Fietscheck

Wanneer:       31 augustus tussen 10.00-16.00 uur

Waar:              Shell station Leeuwenhoeklaan, Van Leeuwenhoeklaan 2 in Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-