Graffiti workshop

Deelnemer Rahied: "Leuk om op deze manier iets te leren!"

Op vrijdag 9 augustus is bij CDM Computers aan de Zoetermeerse Da Costastraat, een bijzondere expositie geopend. In de zaak hangen een rij werken van jongeren die meewerkten aan een graffitiworkshop via Stichting MOOI.

Graffiti expositieJongerenwerkers Eugene Wijbers en Fabienne Marten, benaderden jongeren uit Seghwaert op straat met de vraag of zij mee wilde werken aan een kunstproject. Zo werden aanvankelijk zes jongeren voor het project betrokken bij het bespuiten van panelen bestemd voor de binnenhal van kersvers jongeren-wooncomplex De Chrysant in Seghwaert. Na dit succes werd er meer werk gemaakt.

Tekendocent Mark: “Via de LAN-parties van MOOI, die bij CDM gehouden werden -onlangs om geld in te zamelen voor KIKA- kwam ik in gesprek met jongerenwerker Ronald Breedijk, een collega van Fabienne en Eugene. Het leek me ontzettend leuk om als vakkracht een graffitiworkshop te doen met de doelgroep van het jongerenwerk. Overigens is het gebruik van spuitbussen eigenlijk het enige wat de link met het fenomeen van ‘graffiti’ geeft. We zijn hier vooral bezig met landschappen en kosmische voorstellingen.”

Deelnemer Rahied: “Ik vind het leuk om op deze manier iets te leren. Heel anders dan de zoveelste game in de Playstation te doen of een potje te tafelvoetballen.”

Riccardo, eigenaar van CDM Computers is enthousiast. “Ik heb jongeren binnen voor de LAN-parties die we doen met MOOI en nu hangt er ook nog artistiek werk van de doelgroepen van het jongerenwerk. Een te gekke combinatie! En leuk voor de klanten.”

De expositie aan de Da Costastraat 38 is nog tot september te bekijken.

Voor meer informatie over de workshop: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 079 – 346 20 00

 

Foto's: Rob Verbunt

-advertenties-

-goede doel-