RonJenner.nl-Jazz-0880
Zoetermeer Jazz, foto: Ron Jenner
 
Het festival begint  al op 1 september met op nagenoeg elk weekend jazzactiviteit in de stad,  variërend van een jazzmiddag in de Sniep, een jazzconcours in het CKC,  het carillon van de Oude Kerk in de Dorpsstraat dat op gezette tijden tot en met  5 oktober jazzmuziek zal laten klinken, een (gratis) jazzlezing door  Gerhard  ten Hoopen in de Sniep en jazzoptredens in het  Stadshart.
 
 
p001 0 01 02In verband met de jazzmaand van 1 september t/m 5 oktober is in overleg  met de Sniep besloten om nog een extra concert toe te voegen in het kader van Zoetermeer Jazz 2013: een spetterend optreden van Mr Boogie Woogie!
 
 zondagmiddag 1 september in de Sniep om 15:00 uur: - toegang €  7,50
 
 
Het was aanvankelijk de bedoeling om deze  werkelijk geweldige pianist en zijn trio uit te nodigen tijdens de  afterparty op 5 oktober, maar dan moet hij een aantal optredens verzorgen in New  Orleans, USA!!   Mr. Boogie Woogie heeft zich naast zijn reguliere  repertoire ook gespecialiseerd in de muziek van Fats Domino en daar zal hij  op 1 september ook zeker het nodige van spelen. Dit wordt echt een lekker  swingend optreden, waarmee met deze opening, de jazzmaand meteen  wordt neergezet!

 Op donderdagavond 12  september geeft Gerhard  ten Hoopen een jazzlezing in de Sniep over het  ontstaan van de jazz tot heden. Deze lezing, die rijkelijk wordt ondersteund  met beeld- geluidsfragmenten, wordt door het gehele land  gegeven en met veel enthousiasme ontvangen.

 

In het kader van Zoetermeer jazz 2013 is deze lezing  gratis.

 

 Aanvang 20:00 uur.  Wel graag  reserveren!

 
Het grootste onderdeel van het festival  is natuurlijk de  JazzNight met bekende binnen- en buitenlandse jazzartiesten, die 5  oktober in de Sniep zal worden  gehouden. Er zullen optredens zijn in de reguliere zaal (Koetshuis), de bovenzaal, het restaurant en in  een grote festivaltent, die op de parkeerplaats wordt neergezet. 
 
Er was al een optie genomen op de Amerikaanse saxofoonlegende Scott Hamilton; ook zonder de subsidie zou dit optreden in ieder geval doorgaan, zij het met een verhoogde toegangsprijs. De reserveringen die al gemaakt zijn voor dit concert blijven natuurlijk staan. Het optreden zal op 5 oktober plaatsvinden in de festivaltent. Scott  zal worden begeleid door Pieter van Santen - piano, Vincent Koning - gitaar,  Frans Bouwmeester - contrabas en Bob Dekker - drums. 
 
De overige artiesten die optreden op het festival zullen zo snel mogelijk bekend worden gemaakt. De kaartprijs voor het festival op 5 oktober in de tent en de zalen  zal € 20,00 p.p. bedragen. 
U kunt al kaarten bestellen via een  e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met  vermelding van uw naam en adres plus postcode, en het aantal kaarten; dan krijgt  u bericht m.b.t. overmaking en portokosten. De kaarten worden  daarna naar uw adres gestuurd. Tijdens evenementen die vanaf 1 september  plaatsvinden kunnen ook kaarten worden gekocht.
 
 

 

-advertenties-

-goede doel-