gilde2013-08-28 Stationsstraat2Gilde Zoetermeer en het Historisch Genootschap Oud Soetermeer organiseren op woensdagavond 28 augustus een fiets-wandeltocht. Met de fiets naar de Stationsstraat en vandaar uit een wandeling door de ‘boterstraat’. De gids duidt op de vele huizen die gebouwd werden voor boterboeren. Tussendoor aandacht voor enkele rijksmonumenten. Na het verhaal over Nutricia terug naar de fietsen.

Verzamelen vanaf  18.30 uur in het Stadsmuseum Zoetermeer ’t Oude Huis aan de Dorpsstraat 7 voor een korte uitleg. Verzamelen vanaf 18.30 uur, de tocht start om 19.00 uur en duurt circa twee uur. De kosten zijn 3 euro per persoon, inclusief bezichtiging van het museum en een kopje koffie onderweg. Voor deze tocht dient U zich op te geven bij het VIP voor Vrijwilligers Zoetermeer via telefoon 079-3318736 van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur, of via een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verrassingstocht met stadsgids

2013-08-31 Verrassing2Zaterdagmiddag 31 augustus kunt u meewandelen met een verrassingstocht in Zoetermeer. Tijdens deze wandeling zal de stadsgids langs bijzondere panden gaan en daar de wetenswaardigheden over vertellen. Het is nog een verrassing waar u precies uit zult komen, maar zeker is wel dat het een interessante tocht zal worden!

Verzamelen vanaf 13.30 uur in Stadsmuseum Zoetermeer ’t Oude Huis aan de Dorpsstraat 7 voor een korte uitleg. De tocht start om 14.00 uur en duurt circa twee uur. De kosten zijn 3 euro per persoon, inclusief bezichtiging van het museum en een kopje koffie onderweg. Voor deze tocht dient U zich op te geven bij het VIP voor Vrijwilligers Zoetermeer via telefoon 079-3318736 van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur. of via een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

U vindt alle excursies van de stadsgidsen op onze excursiepagina: zoetermeeractief.nl/activiteiten/excursies-nu

-advertenties-

-goede doel-