Op woensdag 4 september geeft de Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland in Zoetermeer een vrijblijvende introductieles als start van de nieuwe beginnerscursus. Iedereen is welkom, jong en oud, om Taoïstische Tai Chi  interne kunsten voor gezondheid te proberen. Aanvang 20:00 uur in gymzaal Carmenschouw 9, aanmelden is niet nodig.

Het voelt meer dan prima

Helmond 2013-2In april kwam de 55-jarige Cees Veldwijk uit Ommen in contact met de Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland. Zeven jaar geleden werd hij tijdens het fitnessen getroffen door een bloeding CVA (hersenbloeding). Sindsdien is zijn linkerarm a-mobiel en staat in een hoek van 90 graden. Zijn hand zit in een vuist die hij niet kan openen. Zijn linkerbeen heeft nog 35% van zijn mobiliteit.

Zijn eerste kennismaking met Taoïstische Tai Chi TM interne kunsten voor gezondheid was een 5‑daagse workshop in Helmond in het nationale trainingscentrum van de vereniging. “Voor ik het wist was de week al voorbij, ik had het volgehouden. Ik kon het volhouden omdat de dagindeling en het programma rust bracht en er een heel ontspannen atmosfeer heerste terwijl je toch zeker ook lichamelijk een flinke inspanning leverde. Ik was op het juiste tijdstip op de juiste plaats met de juiste mensen. Het voelde meer dan prima, met een warm gevoel in mijn linkerschouder, terwijl ik steeds enthousiaster werd over Taoïstische Tai Chi in het algemeen. Een vorm van bewegen zonder prestatiedrang en geheel gericht op je eigen mogelijkheden en kunnen, niemand is de beste, de beste ben jij. Het is een bijzonder schouwspel als je een groep mensen dezelfde bewegingen ziet maken, zonder muziek of geluid.”

Fijn om te bewegen

“Na de workshop ben ik in Nijverdal begonnen in de beginnersklas en zie het als een nieuwe start van de revalidatie, waarbij ik mij geen enkel einddoel heb opgelegd. Het is fijn om te bewegen zoals de tai chi voor staat en het geeft mij een bijzonder gevoel weer bezig te zijn met mijn lichaam en te voelen dat mijn balans verbetert. Als eerste resultaat kan ik melden dat ik sinds de zomer met beide handen het stuur van mijn ligfiets weer kan vasthouden, in het begin nog wat onwennig, maar mag dat na ruim 7 jaar?”

Geschikt voor iedereen, jong en oud

Benieuwd naar wat Taoïstische Tai ChiÔ  interne kunsten voor gezondheid is en wat het voor jou kan betekenen? Kijk op www.taoisttaichi.nl  of kom naar de introductieles.

Voor informatie: t  070-3994221     e Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

-advertenties-

-goede doel-