park-palensteinOm Park Palenstein te kunnen aanleggen worden in dit gebied binnenkort 30 bomen gekapt, hier komen 34 bomen voor terug. Veel bomen zijn in slechte conditie en worden daarom weg gehaald, voornamelijk populieren, wilgen, prunussen en iepen. Door de aanleg van fiets- en voetpaden in dit gebied kunnen sommige bomen niet blijven. De afgelopen tijd is al een aantal voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd in de omgeving van de Leidsewallen, Osylaan en de Dumeelaan.

Voor de bomenkap is een natuurwaardenonderzoek uitgevoerd en in mei is een kapvergunning aangevraagd en verstrekt. Vanaf 15 augustus begint de kap van de bomen. Het broedseizoen is inmiddels afgelopen. De bomenkap gebeurt als voorbereiding op de definitieve aanleg van het park, begin oktober, dat volgend jaar zomer in gebruik wordt genomen.

Welke bomen terugkomen in het park wordt nog bepaald. In combinatie met de bomen die blijven staan moeten de nieuwe bomen zorgen voor een verfraaiing van het toekomstige park.

Informatie

Bewoners met vragen of meldingen over de situatie kunnen contact opnemen met de wijkpost Centrum, Bijdorplaan 14, telefoon 3469001 of via e-mail www.zoetermeer.nl/centrum. De wijkbewoners zijn per brief geïnformeerd over de bomenkap voor de aanleg van Park Palenstein.

-advertenties-

-goede doel-