2012 0226008Twee ambulancebroeders zagen het ongeval voor hun ogen gebeuren toen zij op zondag 4 augustus rond 20.40 uur op de Oostweg reden. De auto kwam uit de richting van Pijnacker en reed slingerend over de weg. Op enig moment raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt, reed over de middenberm de weghelft voor tegengesteld verkeer op en kwam tegen een boom tot stilstand. De ambulancebroeders zijn direct te hulp geschoten. Zij verleende hulp aan de twee inzittenden, de 35-jarige bestuurder en zijn 40-jarige Poolse bijrijder.

Vrij snel kwam een tweede auto ter plaatse met daarin twee bekenden van de inzittenden, die kennelijk door de inzittenden gebeld waren. Eén van deze bekenden, een 20-jarige Pool, probeerde in de zojuist gecrashte auto te stappen en daarmee weg te rijden. Dit werd echter verhinderd door één van de ambulancebroeders. De ander, een 28-jarige Poolse vrouw die de tweede auto bestuurde, bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Nadat de betrokkenen door het ambulancepersoneel waren onderzocht, werden zij aangehouden door de politie. De bekende van Pool werd aangehouden omdat hij het voertuig probeerde mee te nemen, de vrouw omdat zij met te veel drank op achter het stuur zat.

Op het politiebureau gedroeg de bekende van de Pool zich dermate recalcitrant dat de agenten hem onder controle moesten brengen en kreeg een proces verbaal omdat hij zich niet kon legitimeren. De Poolse vrouw blies 315 ugl (220 ugl is de maximale toegestane waarde) en kreeg daarvoor een proces-verbaal. Van de bestuurder van de gecrashte auto is door een politiearts bloed afgenomen om te bepalen of hij onder invloed was. In afwachting van de resultaten van het onderzoek, is zijn rijbewijs in beslag genomen.

-advertenties-

-goede doel-