fietsenZoetermeer heeft zich eind juli kandidaat gesteld voor de verkiezing van Fietsstad 2014. Dat gebeurde door het indienen van een boekje met uitgebreide informatie over het stedelijke fietsnetwerk (bidbook). Thema van deze verkiezing is fietsen zonder hindernissen. De gemeente verwacht hoge ogen te gooien bij deze verkiezing.

Zoetermeer had in de groeifase van de afgelopen 50 jaar veel aandacht geschonken aan het fietsverkeer. Vrij liggende fietspaden, rotondes waar fietsers voorrang hebben, bruggen en tunnels waar fietsers veilig en zonder hindernis het snelverkeer kruisen, gratis bewaakte fietsenstallingen en de fietsstraten waar de automobilist te gast is. Op de weinig resterende plekken waar de fietser moet wachten voor een verkeerslicht zijn wachttijdvoorspellers en vroegtijdige aanmeldlussen in het wegdek.

Wachten en werken

Het informatieboekje voor deze verkiezing komt op www.zoetermeer.nl te staan. Samen met achttien andere steden wacht Zoetermeer af welke vijf steden de Fietsersbond eind dit jaar nomineert. Ook in de komende periode wordt nog hard gewerkt aan het hindernisvrij maken van de fietsroutes en aan het overbruggen van hindernissen, zoals de bouw van de brug over de RandstadRail en de Leidschendamseweg die binnenkort geopend wordt. Meer informatie over de verkiezing tot Fietsstad 2014 staat op www.fietsstad.fietsersbond.nl .

-advertenties-

-goede doel-