JIP 2Het JIP helpt jonge moeders met allerlei praktische zaken en verwijst als dat nodig is door naar de juiste hulpverlener. De medewerkers spreken regelmatig (jonge) moeders die geen spaargeld hebben en een minimum eigen inkomen. Moeders die geen geld hebben voor de inrichting van de babykamer of voor het kopen van een buggy of maxi-cosy.

Onlangs heeft het JIP een inzamelbox voor stichting Slimme Boefjes geplaatst waar u babykleertjes en textiel kunt inleveren. Dit wordt gebruikt voor starterspakketten zodat jonge ouders een half jaar vooruit kunnen. Het JIP werd direct aangesproken of zij ook kindermeubels, speelgoed en dergelijke inzamelen. Door gebrek aan ruimte kan het JIP dit helaas niet opslaan en bewaren.

slimme boefjesMet het Tweedehands babyspullenbord is hopelijk een passende oplossing gevonden.

Heeft u nog babyspullen over en helpt u graag een moeder met een smalle beurs? Gebruik dan het Tweedehands babyspullenbord.

Zo werkt het:

-       E-mail een foto en beschrijving van de spullen die u aanbiedt. (of kom eens bij het JIP langs). Vermeld uw telefoonnummer en/of e-mail.

-       U bewaart de spullen thuis.

-       Het JIP plaatst uw aanbod op het tweedehands babyspullenbord en attendeert (jonge) moeders op het aanbod. Dit doen ze bij moeders die op het Jonge Moeder spreekuur komen, maar ook via onze facebookpagina.

-       Geïnteresseerden nemen direct contact met u op en maken een afspraak wanneer zij de spullen bij u ophalen.

Kunt u niet wachten?

U draagt jonge moeders een warm hart toe en doneert graag uw spullen aan iemand die het echt hard nodig heeft. Maar u houdt nu grote schoonmaak en wilt de spullen niet langer in huis hebben. In dat geval raden we u aan om uw spullen aan te bieden aan stichting babyspullen. Zie: www.stichtingbabyspullen.nl

Meer informatie:

Het tweedehands babyspullenbord is een kleinschalig initiatief om Zoetermeerse (jonge) moeders met een smalle beurs op eenvoudige wijze te helpen.

Wilt u meer informatie of heeft u suggesties die hier mooi bij aansluiten?

Vraag het aan Sefton Nickless, Jongerenadviseur bij Jongeren Informatie Punt Zoetermeer

Stadhuisplein 4

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

079-3310055 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.jipzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-