werk-aan-bordenAan het eind van de zomervakantie worden in Zoetermeer een aantal belangrijke wegen aangepakt. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanwege de Nota Mobiliteit Zoetermeer. Het college van burgemeester en wethouders vindt een verkeersveilige en goed bereikbare stad belangrijk. Samen met het Stadsgewest Haaglanden zorgt de gemeente daarom al vanaf 2005 voor belangrijke verbeteringen in de verkeersstructuur. Het Stadsgewest Haaglanden betaalt een belangrijk deel van de kosten.

 

Wegwerkzaamheden aanleg Schoolzone Clauslaan

De Clauslaan wordt gedeeltelijk ingericht als schoolzone. Het gaat hier om het deel tussen de Alexanderstraat en Johan Willem Frisostraat. Door hier de rijsnelheden van het autoverkeer te verlagen en het attentieniveau te verhogen, verbetert de verkeersveiligheid vooral voor fietsers en voetgangers ter hoogte van de scholen.

Het asfalteren van de schoolzone gebeurt aan het einde van de zomervakantie. Van 12 augustus tot 1 september is de Clauslaan tussen de Alexanderstraat en Johan Willem Frisostraat gesloten vanwege de opbreek- en asfalteringwerkzaamheden. Het verkeer wordt in deze periode omgeleid. Vanaf 1 september is de weg weer toegankelijk voor verkeer.

Wegwerkzaamheden Edelsteensingel-Briljant-Sieraadlaan

De kruising van de Edelsteensingel, Briljant en Sieraadlaan wordt anders en veiliger ingericht. De werkzaamheden worden uitgevoerd aan het einde van de zomervakantie.

Door de opbreek- en asfalteringswerkzaamheden is de weg van 5 augustus tot 1 september afgesloten tussen Diamant, Beryl, 4e Stationsstraat en Tremoliet. Het verkeer wordt omgeleid. Vanaf 1 september is de weg weer open voor het verkeer.

-advertenties-

-goede doel-