20150429 47435Lintjes worden niet alleen uitgereikt tijdens de jaarlijkse lintjesregen, een paar dagen voor Koningsdag, maar in bijzondere gevallen gebeurt dit ook bij speciale gelegenheden. Dit overkwam de heer de Wit woensdagochtend 29 april. Hij was die ochtend naar de bijeenkomst van wandelvereniging De Woudlopers gegaan, die hij ruim 20 jaar geleden heeft opgericht. De Woudlopers, een actieve wandelclub met zo’n 40 actieve lopers, had de heer de Wit uitgenodigd voor de bijeenkomst om hem te bedanken voor zijn inzet in de afgelopen jaren én omdat hij binnenkort jarig is. De heer de Wit wordt 85 jaar.

20150429 47431 20150429 47432

Nietsvermoedend stapte de heer de Wit dan ook die ochtend wijkcentrum ’t Span binnen, waar wel erg veel familie, vrienden en lopers aanwezig waren. De ware bedoeling van de bijeenkomst werd al snel duidelijk toen burgemeester Aptroot binnenstapte en het woord richtte tot de heer de Wit, als oprichter en organisator van de Wandelclub De Woudlopers. De heer De Wit zette 20 jaar lang de wandelingen uit, zorgde dat iedere wandelaar een routebeschrijving had, zorgde voor de huur van het buurthuis en regelde de koffie en thee. Bovendien regelde hij de financiën. De naam van de Woudlopers verwijst ook naar de heer de Wit, zijn voornaam Ewout werd hierin vernoemd!

In januari 2014 stopte hij met de actieve werkzaamheden voor de Woudlopers, in de wetenschap dat de organisatie goed werd overgedragen en in veilige handen was van zijn opvolgers binnen de vereniging. Hij is nog steeds adviseur en gewaardeerd lid van de vereniging.

Naast het vele vrijwilligerswerk voor de wandelclub was de heer de Wit ook vrijwilliger bij Verzorgingshuis Huize ’t Seghe Waert te Zoetermeer. Hij maakte video-opnames van alle gebeurtenissen in het verzorgingshuis en stelde deze ter beschikking aan de inwoners.

Burgemeester Aptroot was dan ook vol lof voor deze ‘supervrijwilliger’ in de wandelsport: “Altijd met steun van uw vrouw Bep heeft u zich lange tijd belangeloos ingezet als vrijwilliger. Ik ben trots op u!”

De heer E. de Wit werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

20150429 47433 20150429 47439

-advertenties-

-goede doel-