20150427 47040

Burgemeester Aptroot feliciteerde John van Dijk op Koningsdag nog eens extra met zijn ontvangen onderscheiding

John van Dijk is in dienst van het ministerie van VWS, waar hij Chef Kabinet en Protocol is. Hij is dé man die alles regelt voor 'zijn' minister Schippers. Niet zelden stellen mensen voor om voor iemand een lintje aan te vragen en dan is John een enthousiaste medestander.

Het viel dan ook niet mee toen hij vorig jaar moest toezien hoe zijn vrouw Til een decoratie mocht ontvangen. Natuurlijk gunde hij dit haar van harte, maar hij bleef zonder lintje achter. Dit terwijl John enorm actief is als vrijwilliger. Zo is John nauw betrokken bij de Hockeyclub Zoetermeer, waar hij inmiddels erelid is. Ook is hij vol enthousiasme bezig voor de Oranjestichting en de Parochie H. Nicolaas.

 

Rotary Club

IMG 3543Zijn liefde ligt vooral ook binnen de Rotary Club Zoetermeer-Zegwaart, in het bijzonder de activiteiten voor Community Service. Hij heeft binnen diverse projecten het initiatief genomen om ook op langere termijn hulp en ondersteuning aan groepen mensen te bieden door middel van terugkerende acties. Het was dan ook deze Rotary die het initiatief heeft genomen om voor John de Koning aan te schrijven.

"Het heeft de Koning behaagd om John van Dijk te benoemen tot lid in de orde van Oranje Nassau." Dit bericht kwam bij minister Schippers binnen. Het enige probleem was om dit voor John geheim te houden. Ook voor zijn vrouw Til was dit alles behalve gemakkelijk.

"Het geheim houden tot de dag van de decoratie viel niet mee; John is van nature nogal nieuwsgierig en vroeg regelmatig waarom ik alweer de code van mijn mobiele telefoon had gewijzigd," legt Til uit.

Groot was dan ook de verrassing toen hij uit naam van de Koning en uit handen van zijn 'eigen' minister het lintje opgespeld kreeg. Ook Schippers had veel moeite moeten doen om alles geheim te houden. "Altijd was en is hij in mijn buurt, hij is ook de Chef Kabinet en Protocol en hem ontgaat weinig.  Als anderen gedecoreerd worden kan ik altijd voor 100% op hem rekenen", aldus de minister.

In het bijzijn van zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en natuurlijk collega's sprak de minister met veel lof over John, om hem vervolgens te decoreren en het protocol voor het dragen van de onderscheiding mee te geven.

Til van Dijk is inmiddels niet meer de enige thuis met een lintje. Zij vertelt: "Vorig jaar heeft hij mij volkomen weten te verrassen, nu was het andersom. En het is heel bijzonder om samen op deze manier 'onderscheiden' te worden voor het vrijwilligerswerk dat we doen en waar we beiden heel veel plezier aan beleven."

053

 

 

-advertenties-

-goede doel-