20150427 47008Op Koningsdag in Zoetermeer konden de stadsbewoners weer genieten van allerlei activiteiten in het stadscentrum. Naast activiteiten waren er ook veel kraampjes en kleedjes waar Zoetermeerders hun spullen verkochten. Zoetermeer Actief was aanwezig en geeft een indruk van de sfeer.

Bij het CKC in het Park Palenstein waren veel bandjes te vinden van het Erasmus college en van het CKC zelf. Zij speelden covers van popmuziek die recent in de top vijftig stond. Het was niet erg druk, maar dat mocht de pret niet drukken: je kon daardoor goed de bandjes zien. Je kon ook op een Segway rijden als je veertien jaar of ouder was. Dat is een tweewielig wagentje dat je bestuurt door je lichaam te gebruiken. Een Segway kan ongeveer 45 km per uur rijden. Deze waren echter begrensd in de snelheid.

20150427 46670 20150427 47054
Photo 27 04 15 11 48 32 prinses 20

In de Dorpsstraat was het gezellig druk. Er liepen veel mensen langs de kraampjes om de spullen die daar lagen te bekijken en te kopen. Op het Nicolaasplein naast de kerk werden om twee uur oranje ballonnen opgelaten. Door een windvlaag eindigden een aantal ballonnen in de bomen rondom het plein. Gelukkig wist een flink aantal alsnog hun weg tussen de bomen door de lucht in te vinden.

Ook op het Dobbe-eiland werden oranje ballonnen opgelaten. Ze probeerden om zo'n duizend ballonnen tegelijk de lucht in te laten gaan. Dit is waarschijnlijk wel gelukt: de hele lucht was oranje van de ballonnen. Hier bleven gelukkig weinig ballonnen in de bomen hangen, omdat de bomen hier verder weg staan.

In het Stadshart waren veel kraampjes waar kinderen werden geschminkt, veel kraampjes met speelgoed, kleding, spelletjes, antieke spullen zoals camera's, radio's en boeken. Er waren ook veel kraampjes waar eten gekocht kon worden. Ook de goede doelenmarkt was weer van de partij. Er was voor iedereen wel wat te doen: voor de kinderen was er een springkussen waar zij naar hartenlust konden springen.

De algemene indruk was er een van drukte en gezelligheid. Er was veel te doen, te zien en te beleven op deze Koningsdag. Gelukkig heeft het weer ook meegewerkt, want het koningszonnetje scheen de hele dag.

20150427 46938 20150427 46923

Kijk hier naar de verschillende foto albums van Koningsdag 2015: Foto albums Koningsdag

Door: Maartje Steenhuisen en Martha Pelkman

 

Video door Fred en Roy Wolters van Wolters Producties

-advertenties-

-goede doel-