sharonkips mediaNaast Jim Bakkum en Charly Luske is Sharon Kips nu als hoofdrolspeler in The Inspiration vastgelegd. The Inspiration is een crossmediale vertolking van het Pinksterverhaal en beleeft de primeur in het Pinksterweekend, zaterdag 23 mei op de Markt in Zoetermeer. Sharon Kips won in 2007 de eerste editie van X-factor en heeft daarna vijf albums opgenomen. Maarten van Voornveld, die onlangs als scenarioschrijver een Emmy Award won voor jeugdfilm Alles Mag, tekent voor het script en de regie van The Inspiration.

Wat de Passion is voor het Paasfeest is The Inspiration voor het Pinksterfeest. Dit feest viert van oudsher het neerdalen van de Heilige Geest uit de hemel. Met de komst van de Inspiration is de trits compleet met drie grote live events: Kerst - Kerst op de Dam, Pasen - The Passion en Pinksteren - The Inspiration. Burgemeester Charlie Aptroot: "Wij zijn trots op de primeur voor Zoetermeer en hopen dat The Inspiration verder uitgroeit tot de omvang van The Passion.”

In dit muzikale live event worden Jim Bakkum, Sharon Kips en Charly Luske begeleid door een symfonisch orkest. Zij vertolken de dragende rollen en worden op een bijzondere manier geïntroduceerd. Samen met tien topdansers van dansschool Dansis en vele figuranten uit Zoetermeer verschijnen zij in eerste instantie op grote schermen rond het podium. Daarop wordt een viertal flashmobs geprojecteerd, die op 9 mei op verschillende plekken in Zoetermeer worden opgenomen. Deze flashmobs vormen de theatrale verbeelding van het aloude Pinksterverhaal en het refrein van het event. Vervolgens worden de artiesten als karakters op het podium gepresenteerd. Zij reconstrueren vanuit het hier en nu de historische gebeurtenissen.

De muziek voor de flashmobs is gecomponeerd door Toon Habraken evenals de arrangementen van de uit te voeren popsongs. De productie is in handen van Agnes Music Management & Productions en een initiatief van Stichting Pinkster Event.

 

Programma:

9 mei:

tussen 9:00 en 17:00 uur filmopnames op diverse locaties in Zoetermeer

23 mei:

21:00 uur live event op de Markt, Zoetermeer

Artiesten: Jim Bakkum, Sharon Kips , Charly Luske

Orkest Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden

Dans: Dansschool Dansis, Zoetermeer

Script en regie: Maarten van Voornveld

Productie: Agnes van Haaften, Agnes Music Management & Productions

Initiatief: Stichting Pinkster Event

-advertenties-

-goede doel-