samenloop 3

Femke van Rossum las dat het evenement SamenLoop voor Hoop dit jaar in Zoetermeer zal plaatsvinden. Toen zij de datum zag staan, 13 juni, wist ze zeker dat ze mee moest doen. Op die dag zal ze 42 jaar worden. Ze zal zeker zelf een stukje meelopen.

Femke vertelt: "Het meelopen komt doordat ik op de site van Samenloop ging kijken en zag dat dit op mijn verjaardag is en ook nog in Zoetermeer. Hoe cool zou het zijn om ipv een verjaardagscadeau iedereen mee te vragen in het wandelen? Zo is er een team ontstaan. Eerst dacht ik aan alleen vrienden en familie, maar steeds meer mensen sluiten zich aan. Eerst wat Facebookvrienden en en daarna sloten vrienden van vrienden zich aan. Het gaat een reĆ¼nie worden met familie, vrienden en ik zie mensen die ik alleen van de social media ken. Een grappige combinatie vind ik."

Nu heeft Femke haar eigen team onder de naam: 'team Fem's feestje' dat bestaat uit 35 mensen die allemaal een stuk mee gaan lopen op de 24 uurs wandeling voor SamenLoop voor Hoop. Femke vertelt blij: "Ik verwacht uiteindelijk met 50 mensen aan de start te komen. Zelf kan ik niet lang lopen, maar ik ga zeker de openingsronde en afsluitende ronde meelopen. Door de chemo kan ik helaas niet lang meer lopen."

 

samenloop 1 samenloop 5
Gehaakte Sleutelhangers
passen bij iedereen

SamenLoop

Samenloop voor Hoop is een 24 uurs wandelevenement op 13 en 14 juni op het terrein van Ilion. Elk team heeft minimaal 1 persoon die loopt en zo maken verschillende mensen de 24 uur vol. Waarom een etmaal? Elke kankerpatiƫnt wordt 24 uur per dag geconfronteerd met deze zware ziekte.

 

Facebook enthousiasme

Femke is niet het type dat bij de pakken neer zit. Ze is gaan haken om haar vingers gezond te houden. Ze legt uit: "Sinds kort haak ik, dat is goed tegen de neuropathie (afsterven van zenuwuiteinden in vingertoppen, als gevolg van de chemo) en na een oproep op Facebook bleek dat er heel veel mensen haken. Het enthousiasme was enorm. Zo kwam ik op het idee om sleutelhangers te maken en te verkopen voor de KWF. Ik wilde vroeg beginnen om zoveel mogelijk op te halen."

 

Sleutelhangers voor het goede doel

samenloop 4Femke en haar team maken sleutelhangers en verkopen dit via Facebook, op een kraam tijdens Koningsdag en bij het SamenLoop voor Hoop evenement.

Haar eerste doel was 50 sleutelhangers verkopen, inmiddels is dit allang gehaald en richt ze zich op 400. Zij doet dit niet alleen: "Gelukkig hoef ik dit niet allemaal alleen te doen, door heel Nederland helpen mensen mee. Dit toch ongelofelijk!" zegt Femke.

Ook jij kunt meehelpen! kijk op de Facebookpagina met sleutelhangers: Team Fem's feestje

Kosten sleutelhanger 5 euro, 100% van de opbrengst is voor KWF.

 

-advertenties-

-goede doel-