DSC 6743In het kader van Bevrijdingsdag organiseert Floravontuur Promotie Zoetermeer i.s.m. stichting Rondvaart Zoetermeer op dinsdag 5 mei tweemaal een speciale Bevrijdingsvaart. De boot vertrekt vanaf Boerderij ’t Geertje en vaart over de Ommedijksche Wetering langs de Geerpolder. Tijdens de vaartocht neemt verhalenverteller Laurens de Groot u mee in het verhaal van John McCormick, de Amerikaanse boordschutter die tijdens de Tweede Wereldoorlog een noodlanding moest maken in de Geerpolder.

Ondertussen kunt u vanaf het water de typische kenmerken van het polderlandschap ontdekken. Een kaartje kost € 7,50 (volwassenen)/ € 3,00 (kinderen tot 13 jaar). Aanmelden kan via: www.rondvaartzoetermeer.nl let op de plaatsen zijn beperkt! De vertrektijden zijn 13.00 en 14.30 uur.

Laurens de Groot is acteur en verhalenverteller. In zijn optredens versmelten deze twee facetten. Hij schrijft zijn eigen verhalen, die zich kenmerken door een scherp oog op de wereld, bijzondere beelden, humor (indien nodig) en een moraal. Maar hij wil vooral dat zijn verhalen de luisteraar in beweging brengen, dat hij of zij zelf door fantaseert en de moraal vormgeeft naar eigen behoeven.

Een verhaal is als een verre reis. Op 5 mei treedt hij op, tijdens de Bevrijdingsvaart. Op die dag vertelt hij het verhaal van John McCormick, de Amerikaanse boordschutter van een B24 bommenwerper die in februari 1945, na een bombardement op Duitsland, een noodlanding moest maken in de Geerpolder. Maar dat is niet het hele verhaal. Laurens de Groot vertelt ook over de aanleiding van deze noodlottige landing en over de dagen dat John McCormick en zijn kameraden nog in Zoetermeer verbleven, ondergedoken bij plaatselijke boeren. En zich aansloot bij de in Zoetermeer opererende verzetsgroep.

Sommige Zoetermeerders zullen het verhaal kennen en voor hen zal het heel bijzonder zijn dit verhaal te horen vanaf de plek waar het zich daadwerkelijk afspeelde. Voor anderen is het nieuw en een spannend stukje Zoetermeerse geschiedenis, gevuld met helden en het onherroepelijke lot.

-advertenties-

-goede doel-