zonnepaneel2Het eerste project van Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer is van start: inwoners van Zoetermeer gaan samen energie opwekken door te participeren in zonnepanelen op het dak van de Pelgrimshoeve. Op 22 april is er een voorlichtingsbijeenkomst.

De Pelgrimshoeve, de tweedehandsrommelmarkt voor goede doelen in Zoetermeer, wordt voorzien van een zonnestroom-installatie. Gemiddeld levert dat 27.000 kWh op in 20 jaar. Een lokaal initiatief dus, dat een flink rendement op kan leveren.

Meedoen kost € 100,- per participatie. Er zijn drie soorten participaties, waarbij de rente oploopt van 3% tot 5% bij een looptijd van 5, 10 of 15 jaar. Jaarlijks ontvangt de participant een vaste rente en deelt mee in de winst. Na afloop ontvangt de participant de inleg terug.

Tijdens de bijeenkomst op 22 april in de Pelgrimshoeve wordt er uitleg gegeven over het project, de participaties en hoe in te schrijven. De bijeenkomst start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan via www.duenzo.nl.

De coöperatie

De Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer (DEZo) is eind 2014 opgericht als burgerinitiatief. De coöperatie is van alle leden samen en iedereen in Zoetermeer kan meedoen. Daarmee levert iedereen een bijdrage aan lokale duurzame opwekking van energie en wordt Zoetermeer zelfvoorzienend. Winst maken is niet het doel; het gaat om goedkoper en duurzamer energie produceren voor eigen gebruik.

-advertenties-

-goede doel-