kerntrekbeveiligingDe drie woningcorporaties in Zoetermeer treffen komende tijd preventieve maatregelen om hun huurwoningen extra te beveiligen. Het gaat om huurwoningen in buurten waar de meeste woninginbraken hebben plaatsgevonden. De gemeente is blij met dit initiatief, dat voortkomt uit de samenwerking tussen gemeente, politie en woningcorporaties om het aantal woninginbraken terug te dringen.

Woningcorporatie Vestia start als eerste: 160 woningen in Seghwaert krijgen de komende weken een extra veiligheidsbeslag op de voor- en achterdeur. Dit veiligheidsbeslag heeft een kerntrekbeveiliging dat voorkomt dat inbrekers de cilinder kunnen uitboren. Later dit jaar volgen maatregelen bij huurwoningen van De Goede Woning in Oosterheem en huurwoningen van Vidomes in Buytenwegh en Meerzicht.

Krachten bundelen

De drie woningcorporaties ontvangen hiervoor een financiƫle bijdrage van het ministerie van Veiligheid en Justitie, als waardering voor de goede samenwerking tussen corporaties, politie en gemeente om het aantal woninginbraken terug te dringen. Zij nemen gezamenlijk concrete maatregelen, die gericht zijn op preventie, bewustwording, burgerparticipatie en toezicht en handhaving.

-advertenties-

-goede doel-