zoetermeerveiligTwee weken geleden kondigde de gemeente aan op gebied van inbraakpreventie een bijdrage te leveren in de onkosten: een vergoeding voor een lamp met bewegingssensor en/of een kerntrekbeveiliging op het cilinderslot. En met succes! De gemeente ontving zo veel aanvragen dat ze de website tijdelijk afsloot. Burgemeester Aptroot: “Ik ben blij verrast met het enthousiasme van de Zoetermeerders, het college wil dat graag ondersteunen. Inwoners kunnen daarom tot 15 mei een aanvraag indienen via het digitale aanvraagformulier dat weer op de website staat.”

Binnen een week ontving de gemeente bijna 400 aanvragen. De gemeente haalde tijdelijk het digitale aanvraagformulier van de website, omdat ze verwachtte dat het maximale bedrag dat in 2015 beschikbaar was voor deze actie, bereikt was.

Regeling

De gemeente vergoedt bij aanschaf van een lamp met bewegingssensor en/of een kerntrekbeveiliging 50 % van de gemaakte kosten, met een minimum van 25 euro en een maximum van 100 euro per bestaande woning. Aanvragen die voor 15 mei worden ingediend, neemt de gemeente in behandeling en honoreert deze als aan de voorwaarden is voldaan.

Veiligheid

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Er wordt ingezet op zowel preventie als optreden wanneer dat nodig is. Om het aantal woninginbraken in Zoetermeer te verminderen werkt de gemeente samen met politie en woningcorporaties. Wat de gemeente nog meer doet aan de veiligheid in de stad staat op www.zoetermeerveilig.nl.

-advertenties-

-goede doel-