saturnusgeel woningen

De geplande locatie voor de jongerenwoningen aan het Saturnusgeel

Als het aan de gemeente ligt krijgen jonge woningzoekenden voortaan veel eerder een woning dan voorheen. Vaak staan starters nu langer dan drie jaar op de wachtlijst.

Het college wil die wachttijd verkorten en zo jonge mensen voor de stad behouden. Niet alleen bestaande gebouwen worden voor starters omgevormd. Ook is gekeken naar locaties waar nieuwbouw voor deze groep kan plaatsvinden. Het college stelt de gemeenteraad nu voor om vier locaties in de stad te bestemmen voor nieuwbouw en de plannen in samenspraak met de omwonenden te ontwikkelen. De omwonenden ontvangen hierover een dezer dagen een brief.

Wethouder Taco Kuiper is erg enthousiast over dit initiatief. “Starters trekken nog te vaak weg uit de stad, vanwege het gebrek aan betaalbare woningen. Op deze manier krijgen ook starters de mogelijkheid om in Zoetermeer een woning te huren.”

Woningen voor jongeren

De gemeente heeft in 2013 prestatieafspraken gemaakt met Woningcorporatie De Goede Woning voor de periode 2013 tot 2015. Hierna is een locatiestudie uitgevoerd met als resultaat dat op vier locaties in de stad deze vorm van woningbouw het beste mogelijk is. Deze locaties zijn Saturnusgeel, Plataanhout, Cadenza 2 (Italiëlaan) en Spazio 2 (nabij station Centrum West). Het gaat om circa 30 woningen aan Saturnusgeel, circa 35 woningen aan Plataanhout, circa 60 woningen op Cadenza 2 en circa 72 woningen op Spazio 2.

Sneller, flexibeler en goedkoper

Ook heeft het college in juli 2013 de opdracht van de raad gekregen om gebiedsontwikkelingen sneller, flexibeler en goedkoper uit te voeren. De raad heeft dit verwoord in de motie 'Investeringen op gang houden'. Zoetermeer neemt daarom deel aan de landelijke pilot 'ontslakken'. Binnen Zoetermeer is de realisering van de starterswoningen als pilot 'ontslakken' aangewezen. Zo kan bijvoorbeeld het parkeerbeleid soepeler worden aangepast.

Saturnusgeel

De locatie Saturnusgeel staat als eerste gepland om te worden ontwikkeld. De gemeente wil nog vóór de zomervakantie een eerste bewonersbijeenkomst voor deze locatie organiseren. Bewoners aan Saturnusgeel kunnen een schriftelijke uitnodiging hiervoor tegemoet zien.

De omwonenden van de overige locaties zullen dit najaar worden uitgenodigd voor een eerste bewonersbijeenkomst.

Meer informatie over de plannen is te vinden op www.zoetermeer.nl/jongerenwoningen.

 

spazio jongerenwoningen

Locatie woningen aan het Spazio

-advertenties-

-goede doel-