20150409 154859 3Het team viert het goede nieuws

DSCF3267Goed nieuws voor Daltonbasisschool de Edelsteen. Haar Daltonlicentie is weer verlengd voor vijf jaar. Donderdag 9 april is de kwaliteit van het Daltononderwijs op Daltonbasisschool de Edelsteen beoordeeld door twee visiteurs van de Nederlandse Daltonvereniging. Zij hebben diverse lessen bijgewoond, genoten van optredens van de kinderen op het Daltonpodium en gesprekken gevoerd met leerlingen, de leerlingenraad, daltonraad, ouders, leerkrachten, de voorzitter van het college van bestuur, de Daltoncoördinator en de directie. De visitatiecommissie heeft geconcludeerd dat het Daltononderwijs van Daltonbasisschool de Edelsteen aan alle kwaliteitseisen voldoet!

Dit jaar is de Edelsteen 15 jaar een gecertificeerde Daltonschool en dit gaat niet onopgemerkt voorbij. Gedurende het jaar staan de kernwaarden; zelfstandigheid, samenwerking, reflectie, verantwoordelijkheid, effectiviteit en borging centraal en rondom deze kernwaarden zijn op de Edelsteen allerlei activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Ter ere van het Daltononderwijs hebben de kinderen een schoollied met bijbehorende clip opgenomen. Het lied en de clip geven het Daltononderwijs van de school in een notendop weer. De clip is op de website van de school de bekijken.

Een week eerder, op donderdag 2 april straalde het team van de Edelsteen toen zij de waarderingsprijs in ontvangst mochten nemen op de OPOZ onderwijsdag, een studiedag vol workshops voor de leerkrachten van alle openbare basisscholen in Zoetermeer vanwege de goede opbrengsten, het ontwikkelen van buitenschoolse activiteiten ‘het Talentenlab’ en de vooruitstrevende contacten met kinderdagverblijf het Eksternest.

 

Kleine foto: De Daltonraad in gesprek met de visitatiecommissie

-advertenties-

-goede doel-