20150416 4566420150416 45673De gemeente start binnenkort met een uitgebreide opknapbeurt in de wijk Buytenwegh. Het groen wordt opgeknapt, de verlichting aangepast en de bestrating verbeterd. De werkzaamheden zijn onderdeel van een totaalaanpak die zorgt voor een verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. De aanpak vindt plaats na uitgebreide samenspraak met bewoners in de wijk.

Een deel van het al geplande onderhoud wordt naar voren gehaald en nu versneld uitgevoerd, zoals het opnieuw bestraten van de Anna Blamanhove. Burgemeester Aptroot lichtte symbolisch de eerste steen van het trottoir dat opnieuw bestraat gaat worden en verdiende daarmee gelijk 100 punten voor de wijk! Voor acties van de bewoners worden punten toegekend, bijvoorbeeld als zij zwerfvuil opruimen of iets organiseren. Met de punten kunnen zij sparen voor veranderingen in de wijk zoals bijvoorbeeld nieuwe zitbanken.

Burgemeester Aptroot: “Buytenwegh is een prachtige wijk met veel groen, maar de wijk stond vaak vooral bekend om overlast. Daar willen we nu een eind aan maken! Er zijn al veel maatregelen genomen om overlast tegen te gaan, nu is het tijd om de wijk ook mooier te maken. Niet klagen maar aanpakken!”

 

Thuis in Buytenwegh

De gemeente wil dat Buytenwegh een wijk is waar het veilig en prettig wonen is. Zij werkt daarin nauw samen met diverse partners waaronder politie, woningcorporaties, welzijnsorganisaties en het jongerenwerk. Naast de komst van de stadsmarshall, de wijkregisseur en het invoeren van Zero Tolerance beleid, richt de aanpak zich op de buitenruimte. Daarnaast worden initiatieven op het sociale vlak genomen, waarin ook de buurtverenigingen worden betrokken. Het is een totaalaanpak, die ervoor moet zorgen dat bewoners zich weer ‘thuis voelen’ in Buytenwegh.

-advertenties-

-goede doel-