IMG 8278 petra en GREY51Na ruim anderhalf jaar van voorbereiding is het op 19 April het moment waarop al de GREY kunstwerken getoond worden. Een tentoonstelling samengesteld met ruim 50 objecten in een tint grijs. Verre van saai, wat die kleur soms kan oproepen. Dit GREY manifesteert zich in een wonderbaarlijke presentatie. Het is als het ware één hele grote installatie waar je instapt. Je gaat van de ene verbeelding zo over in een andere fantasie.

Petra Wiek studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Sindsdien is zij zelfstandig kunstenares en exposeert zij haar werk in binnen- en buitenland. Aan de tentoonstelling 'what about GREY', van ruimtelijk werk en installaties, ging een veelomvattende voorbereiding vooraf. Jarenlang heeft Petra materiaal verzameld met het doel dit 'ooit', 'ergens' voor te gebruiken. Het laatste jaar is het idee voor deze tentoonstelling en het produceren van het werk in een stroomversnelling terecht gekomen en ontstond het ene na het andere ruimtelijk beeld.

Het werk van Petra is spontaan maar weldoordacht. Het snijdt op vileine wijze maatschappelijke en menselijke thema’s aan: de exploitatie van kinderen, fysiek en mentaal misbruik. We zien ook een vorm van commentaar op verhoudingen en relaties in de samenleving. Soms schemert een bepaald cynisme of ironie door maar door absurdistische elementen is het soms ook humoristisch. In what about GREY wordt een behoorlijke diversiteit aan beelden getoond.

De tentoonstelling wordt zondag 19 april om 16 uur geopend in Galerie BaZtille. Rokkeveenseweg 46-C 46 c, Zoetermeer en is te bezoeken tot en met zondag 10 mei van donderdag tot en met zondag tussen 13:00 tot 18:00 uur.

 

-advertenties-

-goede doel-