20150416 45659In Zoetermeer worden steeds meer meldingen gedaan van gestolen kentekenplaten. Om dit tegen te gaan heeft de gemeente samen met politie een actie op touw gezet. Automobilisten kunnen van donderdag 16 april tot en met vrijdag 15 mei gratis hun kentekenplaten extra laten bevestigen bij twee garagebedrijven in de wijk Buytenwegh. Ook inwoners buiten de wijk zijn welkom.

Burgemeester Aptroot bevestigde donderdag de eerste popnagels op een nummerbord. “Weer een stapje naar meer veiligheid in Zoetermeer”, aldus de burgemeester die veel waardering had voor de inzet van de twee garagebedrijven. Gestolen kentekenplaten veroorzaken niet alleen veel kosten voor de autobezitter, maar kunnen ook tot problemen leiden als de gestolen kentekenplaten worden gebruikt bij criminele activiteiten.

Tijdens de openingstijden van de twee bedrijven kunnen inwoners langskomen om hun auto gratis te laten ‘popnagelen’. Een popnagel is een holle nagel waarvan de rand met een speciale tang wordt omgebogen. Door deze speciale constructie zijn de kentekenplaten minder makkelijk te verwijderen van auto’s en andere voertuigen.

20150416 45646 20150416 45652

Popnagelactie

Inwoners kunnen terecht bij

Ford Dealer Ardea Auto aan de Zwaardslootseweg 3 en Bosch Car Service Versluis aan de Muzieklaan 50.

 

Veiligheid

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Dit is een taak van de gemeente in samenwerking met diverse partijen. Er wordt ingezet op zowel preventie als optreden wanneer dat nodig is. Wat de gemeente nog meer doet aan de veiligheid in de stad staat op www.zoetermeerveilig.nl.

-advertenties-

-goede doel-