20150415 45640Na de onstuimige groei van de afgelopen drie jaar is Zoetermeer Actief woensdag 15 april officieel een stichting geworden. Natuurlijk gingen hier vele gesprekken en brainstormsessies aan vooraf, want het team van Zoetermeer Actief vond het belangrijk om het in één keer goed op te zetten. Zoetermeer Actief is een initiatief van een aantal betrokken Zoetermeerders, die in januari 2012 begonnen met de nieuwssite Zoetermeer Actief. Klein beginnen en steeds groter groeien door zoveel mogelijk overal actief aanwezig te zijn, dat was het motto. 

In de daaropvolgende jaren merkte de redactie dat de site steeds beter bekeken werd en dat Zoetermeerders op straat ook niet meer vreemd opkeken als zij de witte jasjes met het logo van Zoetermeer Actief tegenkwamen. "Jullie zijn actief, zeg!", hoorden zij steeds vaker bij evenementen. Tja, wat wil je ook met zo'n naam!

Naast het aantal kijkers breidde ook het aantal vrijwilligers zich steeds meer uit. Sommige vrijwilligers kwamen het team voor een paar jaar versterken, andere bleven zich inzetten om het nieuws bij de Zoetermeerse inwoners te krijgen. Samenwerking werd ook gezocht met andere organisaties in Zoetermeer, zoals Floravontuur, Terzake, Stichting MOOI, Piëzo en vele andere. Zoetermeer actief is actief op het internet, de online social media spelen daar ook een grote rol in.

Met het verzoek om een stichting te worden kwamen de initiatiefnemers van Zoetermeer Actief, Mark Neijssel, Rita Soutendijk en Martha Pelkman bij notaris Ronald Krol van JHD notarissen. Samen werkten zij de doelstellingen van Stichting Rond Zoetermeer Actief verder uit. De nieuwe stichting heeft tot voornaamste doel het informeren, activeren en laten participeren van de inwoners van Zoetermeer. Nieuws blijft dus de core business van de stichting! Daarnaast is een belangrijk doel het begeleiden en inzetten van de vrijwilligers, die de stichting mogelijk maken met hun inzet. Zo groeit Zoetermeer Actief verder door de vrijwilligers vooral hun talent te laten inzetten, zoals bij de nieuwe mode pagina Trendy Zoetermeer.

 

-advertenties-

-goede doel-