sit kermis2Tijdens de raadsvergadering van 13 april is een petitie overhandigd aan de voorzitter van de raad, burgemeester Aptroot, tegen de komst van een zomerkermis op de Markt. De omwonenden van de Markt gaven aan dat zij nooit geraadpleegd zijn over de komst van de zomerkermis. Met de petitie, ondertekend door 55 omwonenden, wordt onder meer aandacht gevraagd om samenspraak ook echt in de praktijk te brengen en bewoners in de toekomst te betrekken bij dergelijke beslissingen.

Ook stellen de bewoners dat wethouder Paalvast de Raad verkeerd geïnformeerd heeft. De wethouder deelde de Raad mee dat er zorgvuldig met de bewoners zou zijn gecommuniceerd, terwijl zij zeggen dat er geen overleg is geweest.

 

Agenderingsverzoek vanuit PvdA, Zó! Zoetermeer en GroenLinks

Vanuit PvdA, Zó! Zoetermeer en GroenLinks wordt ook aangedrongen om de kwestie van de kermis in een commissievergadering op de agenda te zetten ‘graag zo snel mogelijk, in ieder geval vóór dat er onomkeerbare besluiten over de kermis in 2015 worden genomen’.

Uit het agenderingsverzoek: “Nog voor dat de raad bericht krijgt op 26 maart worden begin maart al brieven naar de omwonenden gestuurd met het bericht dat de kermis een voldongen feit is en dat zij alleen mogen participeren bij het opstellen van de evaluatievragen.”

Bij de rondvraag die Zó! hierover stelde werd verzekerd dat er was gesproken met de VVE. Dit blijkt niet het geval. Later kreeg Zó! bericht dat er was gesproken met de huurdersvereniging van Parlon, maar behalve de voorzitter lijken er geen huurders te zijn met wie overleg heeft plaatsgevonden. In het verslag van de vergadering van Parlon wordt met geen woord gerept over kermis. Ook lijkt er geen overleg te zijn geweest met de kooplui van de warenmarkt.

De partijen die het agenderingsverzoek doen willen een kermis in de binnenstad zeker niet op voorhand afwijzen maar graag met het college van gedachten wisselen over het proces.

-advertenties-

-goede doel-