scott De oud-Zoetermeerder Vincent S. wordt in Australië verdacht van de moord op de 26-jarige vrouw Stephanie Scott. De jonge lerares uit Leeton zou afgelopen zaterdag gaan trouwen met haar jeugdliefde, maar werd op Tweede paasdag plots vermist. Haar lichaam is vrijdag gevonden in het nationaal park Cocoparra. 

Vincent S. is de hoofdverdachte in de zaak in Australië. Hij zou volgens de politie foto’s van Stephanies verbrandde lichaam op zijn telefoon hebben staan. Bovendien zijn haar bloedsporen in zijn auto gevonden. Vincent S. werkte als schoonmaker op de school waar Stephanie lesgaf.

In Zoetermeer vertellen anonieme bronnen dat Vincent S. een stille jongen was, die samen met zijn eeneiige tweelingbroer, oudere broer en moeder in Oosterheem woonde. Zijn onverzorgde uiterlijk noemden zijn oud-buurtgenoten als opvallend. Vincent ging in Oosterheem naar de basisschool, de Prins Florisschool, waar hij in opspraak raakte vanwege zijn onverwachte, agressieve gedrag richting docenten. Het is onduidelijk of hij daarna naar een middelbare school is gegaan. 

Dertien maanden geleden verhuisde hij met zijn gezin terug naar Australië, waar ze ook oorspronkelijk vandaan kwamen. Volgens de Australische Daily Mail werkte Vincent voor zijn vertrek naar Australië in Rotterdam. In de tussentijd groeide Vincents liefde voor online games, waarover hij volgens de Daily Mail praatte op online fora. Samen met zijn tweelingbroer werkte hij aan een spel, dat nooit is uitgebracht. Ook zou hij aanhanger zijn van neonazisme. 'RIP Rudolf Hess. Ich bereue nichts,' schreef hij onder een Youtube-filmpje over de nazi Rudolf Hess.

4 juni komt de zaak in Australië voor. 

Foto: portret Stephanie Scott, bron Facebook

-advertenties-

-goede doel-