TUDPDit jaar doen ruim 1300 basisschoolleerlingen uit Zoetermeer mee aan The Urban Dance Project van CKC & partners. Tijdens dit succesvolle project leren leerlingen uit groep 8 binnen anderhalf uur een choreografie aan waarna ze direct hun skills mogen vertonen op het podium. The Urban Dance Project wordt georganiseerd in het kader van het Kunstmenu en duurt nog tot en met juni 2015.

The Urban Dance Project

‘The Urban Dance Project’ wordt gegeven door vier dansdocenten met elk een eigen dansstijl. De klassen worden onderverdeeld in vier groepen die ieder aan de slag gaan met een eigen choreografie. In de theaterzaal van CKC & partners treden alle groepen vervolgens op voor hun klasgenoten. De show wordt afgesloten met een energieke ‘dance battle’ waarbij leerlingen én leerkrachten hun beste dansmoves tonen.

Tijdens dit actieve dansproject tonen de leerlingen lef: ze presenteren zich op het podium en gaan creatief aan de slag met de kunstdiscipline dans.

Succes

The Urban Dance Project is een groot succes. De basisschoolleerlingen kijken al ruim van te voren uit naar het project en kunnen niet wachten tot ze mogen beginnen als ze het CKC-gebouw binnenkomen. Ook de speelse en enthousiaste wijze waarop de vier dansdocenten de choreografie aanleren, geeft de leerlingen extra energie om te spetteren op het podium.

The Urban Dance Project is onderdeel van het Kunstmenu en ontwikkeld door CKC & partners. Tot en met juni 2015 zullen maar liefst 1300 leerlingen deelnemen aan dit leerzame project. Ga voor meer informatie naar www.cultuuropschool.nl.

-advertenties-

-goede doel-