Pannenkoekenfeest Balijhoeve 10 04 2015 Rob Verbunt MG 4898Op vrijdag 10 april, werden 47 ouderen van de Zonnebloem Zoetermeer-Buytenwaert ontvangen bij Stadsboerderij de Balijhoeve voor een Pannenkoekenfeest. Zij werden die ochtend verwelkomd door leerlingen van het Stedelijk College en Het Atrium.

Leerlingen brachten de gasten naar hun plek, in de zon of in de schaduw en serveerden koffie, thee en lekkers. Wethouder Isabelle Vugs was te gast om het startsein te geven voor het feest.

Rolstoelwandeling

De leerlingen begeleidden daarna een tochtje met de ouderen over het terrein van de Stadsboerderij, te voet of met de rolstoel. Voorafgaand aan de activiteit hadden leerlingen van Het Atrium al geoefend met rolstoelduwen, nadat zij oude rolstoelen gedoneerd kregen van verzorgingshuis De Morgenster. Tijdens de wandeling werden stapels verse pannenkoeken gebakken zodat bij terugkomst de warme lunch kon beginnen.

Pannenkoekenfeest Balijhoeve 10 04 2015 Rob Verbunt MG 4881 Pannenkoekenfeest Balijhoeve 10 04 2015 Rob Verbunt MG 4887

Verbinding tussen jong en oud

Bij de Balijhoeve kwamen in voorgaande jaren ouderen uit een verzorgingshuis in Scheveningen op bezoek, die werden begeleid door leerlingen uit de Haagse Schilderswijk. Daar dit goed beviel, legde de Stadsboerderij het idee om hetzelfde met Zoetermeerse leerlingen en ouderen te doen afgelopen najaar neer bij de makelaardij Maatschappelijke Stage van MOOI. Deze zocht de partners hiervoor bij elkaar onder de noemer van verbinding tussen jong en oud en de verbinding met de natuur. Het resulteerde in een nieuw samenwerkingsverband tussen de Balijhoeve, de Zonnebloem, het Stedelijk College Zoetermeer en Het Atrium. Inzet is de activiteit tweemaal per jaar te kunnen herhalen.

Meer weten? Mail naar Marja Meijer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 079 - 346 20 00.

Foto’s: Rob Verbunt

-advertenties-

-goede doel-