urban art studioVanaf 12 april zal het leegstaande winkelpand aan de Warande 40 een half jaar lang het atelier zijn van de Zoetermeerse Urban Art artist Tobias Becker Hoff. De kunstenaar nodigt hier regelmatig ander jong talent uit voor ‘jamsessies’. Zin om zelf aan de slag te gaan met Urban Art en design? In het atelier is veel mogelijk!

Je kunt tijdens het inloopmoment (elke zondag van 12-17 uur) kijken naar demonstraties of direct zelf op een groot paneel aan de slag gaan. Het is ook mogelijk om een linnen tas te ‘pimpen’. Hiernaast biedt Tobias een workshoptraject aan, waarbij deelnemers de grenzen van Urban Art onderzoeken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van muurschilderingen, gemaakt met acryl, spuitverf, stiften en stencils. Of installaties, gemaakt met hout, plastic, tape, objecten die op straat werden gevonden etc. In het atelier is ook ruimte voor crossovers tussen verschillende kunstvormen. Beeldend kunstenaars, slam-dichters en muzikanten inspireren, reageren en zorgen voor een ongedwongen sfeer.

Broedplaats voor jong talent

De Urban Art Studio is een initiatief van kunstorganisatie Terra Art Projects. “De Zoetermeerse kunstsector heeft verjonging nodig”, aldus Natalie Vinke, directeur van TERRA. “Dit kan alleen gebeuren als jongeren worden aangesproken in hun eigen taal. De Urban Art Studio laat zien dat er in Zoetermeer ook voor jongeren steeds meer mogelijk is en biedt een platform voor het tonen van Urban Art.”

Tobias Becker Hoff

Illustrator en vormgever Tobias Becker Hoff studeerde in 2010 af aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Hij heeft zijn ‘roots’ in de Street Art (graffiti) liggen. Zijn beeldtaal is zeer divers en hij is altijd op zoek naar nieuwe vormen, technieken en uitingen. Tobias vermengt regelmatig een maatschappelijk thema in zijn werk waardoor het werk geëngageerd wordt, vaak in een omgeving die dat qua thema niet is. website: www.tobiasbeckerhoff.blogspot.nl

 

Praktische informatie

Adres: Warande 40 (naast achterzijde C&A)

Inloop: zondag van 12-17 uur (toegang gratis). Geïnteresseerden kunnen ook op andere momenten binnenlopen voor informatie wanneer Tobias aanwezig is.

Kosten tas ‘pimpen’: €2,- (geschikt voor alle leeftijden)

Interesse in het workshoptraject? Vraag binnen naar de mogelijkheden of stuur een bericht via www.facebook.com/urbanartstudiozoetermeer of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het workshoptraject duurt ongeveer 3 maanden met een wekelijkse les. Kosten: €10,- per les. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. Min. leeftijd 15 jaar

-advertenties-

-goede doel-