ymcaKomende weken organiseert YMCA Zoetermeer twee gratis trainingen voor vrijwilligers die met jeugd werken. Het gaat om de trainingen ‘van pesten naar plagen’ en ‘kindermishandeling en vrijwilligers’. Vrijwilligers van sportverenigingen, jeugdverenigingen, scouting of van het welzijnswerk zijn van harte welkom.

Op dinsdagavond 21 april wordt de training ‘van pesten naar plagen’ gegeven. Op deze avond wordt ingegaan op het verschil tussen plagen en pesten. Hoe het systeem van een pestende groep werkt, maar vooral, hoe je als jeugd- of sportvereniging een gezonde, positieve sfeer binnen je organisatie krijgt, zodat pesten geen kans krijgt.

Op donderdagavond 7 mei vindt de training ‘vrijwilligers en kindermishandeling’ plaats. Soms heeft een kind veel blauwe plekken of reageert schichtig op een aanraking, en niet altijd weten vrijwilligers wat ze met zulke signalen aan moeten. Tijdens deze praktische instructie leer je welke signalen van belang zijn bij het herkennen van kindermishandeling en welke stappen jij als vrijwilliger wel en niet kan ondernemen.

Beide trainingen vinden plaats in Zoetermeer. Aanmeldingen voor één of beide trainingen kan middels het aanmeldformulier op de website: www.ymcazoetermeer.nl

Dankzij Fonds 1818 zijn de trainingen geheel gratis.

De vrijwilligers van YMCA Zoetermeer verzorgen gedurende het jaar diverse activiteiten voor jeugd en jongeren. Onder andere door middel van de twee aangeboden trainingen wil de YMCA relevante maatschappelijke thema’s aansnijden. Voor meer informatie kan telefonisch contact opgenomen worden met 06-5333 2627

-advertenties-

-goede doel-