sh stadhuis vanaf markt2Tijdens een uitzending van het consumentenprogramma Kassa van zaterdag 11 april werd duidelijk dat de gemeente Zoetermeer erg slecht scoort op het gebied van terugmailen naar de burger. In samenwerking met onderzoeksbureau Store Support belde en mailde ‘mysterie’ klanten met een aantal vragen naar 36 gemeentes.

Het Zoetermeerse gemeentehuis heeft vier mails onbeantwoord gelaten en eindigde daarmee op de laatste plaats. Volgens Kassa voerde de gemeente aan dat er meerdere email adressen zijn en dat dit voor verwarring kan zorgen.

Vragen per telefoon werden beter opgepakt. Zuidhoven ging echter met de eer strijken.

 

Zoetermeer scoort onder de maat:

    telefoon email 
Zoetermeer  44% 77% 14%
Gemiddeld 67% 76% 59%

Bron: Rapportage Kassa

 

Zie de uitzending van Kassa over antwoord per email.

Zie het volledige raport.

 

PvdA en Zó! Zoetermeer geschokt door onderzoek

De fractie van de PvdA Zoetermeer maakt zich ernstig zorgen over de dienstverlening van de gemeente Zoetermeer. De PvdA Zoetermeer is geschokt en wil van het College weten hoe dit kan en wat er aan de hand is. Raadslid Ram Fatingan: “De transitie van de zorgtaken naar de gemeente is een grote operatie. Wij zullen het college, middels schriftelijke vragen, om opheldering vragen over de problemen binnen de dienstverlening. Wij willen weten of het duidelijk is hoe veel Zoetermeerders, en wie, er nog wacht op antwoord van de gemeente. Daarnaast willen we weten of het college de problemen herkent, en hoe het college deze communicatieve problemen gaat oplossen.”

De PvdA Zoetermeer roept burgers op die problemen ondervinden met de dienstverlening contact op te nemen met het ombudsteam van de PvdA Zoetermeer. Voor meer informatie kunnen Zoetermeerders naar www.pvdazoetermeer.nl gaan.

Ook Zó! Zoetermeer stelde schriftelijke vragen aan het college en vraagt zich af hoe dit probleem opgelost gaat worden. Navraag leverde op dat er in Zoetermeer nog verschillende e-mailadressen in omloop zijn. Dit is waarschijnlijk een onderdeel van het probleem.

-advertenties-

-goede doel-