Poster Modeshow 26032015Op zaterdag 27 juni zal er een spetterende kick-off van het project JijDoet plaatsvinden op het Stadhuisplein. Dan wordt er door en voor jongeren een modeshow met 2ehands kleding georganiseerd. Maatschappelijke organisaties die 2ehands kleding verkopen en/of zich bezighouden met armoedebestrijding in Zoetermeer nemen actief deel aan de kick-off.

Jongeren van begin tot eind betrokken

Bij de 2ehands modeshow op 27 juni zijn jongeren van begin tot eind betrokken; de outfits worden door hen samengesteld, de muziek wordt door hen verzorgd, jongeren zelf zijn de modellen enz. Voor, maar ook achter de schermen wordt door jongeren aan dit evenement gewerkt.

De show bestaat uit verschillende thema’s; zomer, uitgaan en werk/solliciteren. Er is een kleine festivalmarkt en er worden workshops gegeven. Tussendoor wordt door organisaties kort en flitsend wat verteld over armoede en verantwoorde kleding.

Aanstormend talent

Er is nog plek voor Zoetermeers talent bij dit unieke evenement: jongeren die voor een dagje supermodel willen zijn, aanstormend DJ of muziektalent, toekomstig modeontwerpers, organisatietalent, make-up & hair artists, shopaholics, presentatietalent enz.

Er zullen voor deelnemers gratis workshops over bijvoorbeeld mode, muziek en styling worden gegeven (leuk voor op het CV) en jongeren leren natuurlijk ook van elkaar.

Doe je mee?

Ben jij of ken jij een jongere wiens talent gezien mag worden? Of wil je meer weten over dit project? Mail dan snel naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of kijk op www.facebook.com/jijdoet

 

Met steun van het Oranje Fonds en Fonds 1818 is Stichting MOOI in januari gestart met een nieuw project genaamd JijDoet. Het project komt voort uit de voorheen verplichte maatschappelijke stage, waarin jongeren vanuit school kennis maakten met vrijwilligerswerk. Dit project heeft echter een volledig andere insteek. JijDoet is een project waarbij de omslag van moeten naar willen het uitgangspunt is, jongeren krijgen de ruimte om zelf hun ideeën uit te voeren. Denk aan duidelijk zichtbare projecten of evenementen die fris, aantrekkelijk en actueel zijn maar altijd met een maatschappelijk doel of karakter.

-advertenties-

-goede doel-