eurosVanaf 1 oktober 2015 stapt de gemeente helemaal over op pinbetalingen. Een paspoort, ID, rijbewijs of uittreksel betalen met een pinpas is sneller en veiliger voor inwoners en medewerkers. Het is een ook kleine overstap. 76% van de klanten betaalde in 2014 ook al met de pinpas. Op zaterdag en vrijdagavond is het nu al alleen maar mogelijk om met pin te betalen.

Veiliger en sneller

Betalen met de pinpas is veiliger, omdat er daardoor minder of geen contant geld in het Stadhuis is. Bovendien is de buizenpost die de gemeente nu nog gebruikt voor contante betalingen verouderd, traag en arbeidsintensief. Deze zal daarom verdwijnen. In uitzonderingsgevallen blijft het voor inwoners mogelijk om contant te betalen, maar dan wel een gepast bedrag. Dit zal bijvoorbeeld zijn bij spoed of het contant uitbetalen van een uitkering.

De gemeente gaat inwoners de komende maanden op verschillende manieren informeren over de aankomende verandering.

Leren van andere gemeenten

Ook in Leiden, Amersfoort en Dordrecht kunnen inwoners uitsluitend betalen met de pinpas in het Stadhuis. Daar is het succesvol en klanten zijn tevreden. Zoetermeer leert van deze gemeenten om de overstap soepel te laten verlopen. Bijvoorbeeld door de nieuwe situatie in te laten gaan in een rustige periode.

-advertenties-

-goede doel-