sh kantoren EngelandlaanHet voormalige kantoorpand aan de Engelandlaan in het Stadshart krijgt een nieuwe bestemming. Het wordt omgebouwd tot een appartementencomplex met 50 starterswoningen in de sociale huursector. Wethouder Taco Kuiper is enthousiast over het initiatief. “Jonge mensen zorgen ervoor dat de binnenstad gaat bruisen. Daarnaast is het van belang dat starters de mogelijkheid krijgen om een woning te huren.”

Het tekort aan starterswoningen wordt op deze manier kleiner. Een ander positief effect is dat met de verbouwing de leegstand onder kantoren met 3.200 m2 afneemt. De eigenaar van het kantoor, Resim Kantoren BV gaat het pand verbouwen. Gelders Woningbeheer gaat de woningen verhuren. Het besluit tot verbouwen werd begin vorig jaar al genomen.

De overlast tijdens de transformatie van het kantoorpand aan de Engelandlaan zal naar verwachting zeer beperkt zijn, omdat de werkzaamheden voor de verbouwing zich in het pand afspelen. Resim Kantoren zal naar verwachting half 2015 beginnen aan de verbouwing van het kantoorpand.

-advertenties-

-goede doel-