Foto bij Persbericht MOOI Speeddating Morgenster

Op de achtergrond:Leysi en Melanie met de ouderen die zij interviewden

Op 30 maart organiseerden twee MBO 2 leerlingen Zorg en Welzijn van het ONC Clauslaan, een speeddate middag in het restaurant van verzorgingshuis De Morgenster. De leerlingen, Leysi en Melanie werden begeleid door Marja Meijer van Stichting MOOI. De middag was een afronding van een behoefteonderzoek naar vriendschaps-datingbureau 'KLIK.'

Tien minuten gesprekjes

Bewoners van De Morgenster, kregen de mogelijkheid zich voor te bereiden op de tien-minuten-gesprekjes met de dames. Die stelden vragen als 'wie bent u, wat deed u in voorbije jaren, wat zijn uw interesses en hobby's, wat biedt u als vriend of vriendin en waar moet men rekening mee houden?' Sommigen namen foto's mee om bij het gesprek hun verhaal te illustreren. Ondanks de geanimeerde gesprekken die ontstonden, waren er relatief weinig bewoners die deelnamen: Zeven bewoners deden mee, waarvan twee koppels een vervolg-afspraak maakten.

Kans op een KLIK

Het onderzoek naar in hoeverre ouderen op basis van gemeenschappelijke interesses, persoonlijkheid en leefomstandigheid, gebaat zouden zijn met de 'KLIK' vriendschapsdating in De Morgenster, begon in januari, toen leerlingen er de deuren langs gingen.

Het resultaat van het onderzoek : op 16 adressen denken de bewoners dat als men vooraf meer weet over de interesses, hobby’s en opleiding van medebewoners, de kans op een 'KLIK' wordt vergroot.

Op elf adressen wil men meewerken aan een proef met een vriendschapsdating bureau binnen de seniorenflat van de Morgenster. Twaalf bewoners wilden meedoen aan een speeddate middag.

Meer weten over het initiatief? Mail naar Marja Meijer, Stichting MOOI via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel haar op 06 41559266.

-advertenties-

-goede doel-