20140628 7DD 1645Vanaf deze week barst in Zoetermeer de Kunststrijd tussen de basisscholen weer in alle hevigheid los. De Kunststrijd is een vriendschappelijke wedstrijd tussen de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs in Zoetermeer. In de klas maken de leerlingen samen kunstwerken. Dat kan een schilderij zijn, een collage, een beeldhouwwerk, wat ze maar willen. Kunst kent immers geen grenzen!

De mooiste kunstwerken worden ingestuurd voor de Kunststrijd en tentoongesteld in het Stadshart. Een deskundige jury kiest het winnende kunstwerk. Naast de felbegeerde Kunststrijdbokaal wint de gehele klas een bezoekje aan bioscoop Utopolis. Alle kunstwerken worden geveild tijdens de finale van de Junior Cultuurdag op zaterdag 13 juni op het Stadhuisplein. De opbrengsten van de veiling gaan naar de stichting Leergeld, die met dit geld nog meer kinderen kan ondersteunen in het volgen van cultuurlessen.

Vorig jaar was de Prins Clausschool in Rokkeveen de trotse winnaar van de Kunststrijd Bokaal. Wie maakt dit jaar het winnende kunstwerk? De strijd kan beginnen!

-advertenties-

-goede doel-