fietsenDe gemeente Zoetermeer is sinds 2010 bij het Fietsdepot Haaglanden aangesloten. Op dit moment worden alle fout en gevaarlijk gestalde fietsen in het aangewezen gebied (Stadshart en omgeving Mandelabrug) verwijderd en opgeslagen in het Fietsdepot Haaglanden. De gemeenten Den Haag, Pijnacker - Nootdorp en Delft maken gebruik van dit depot. Het college stelt nu de gemeenteraad voor om vanaf 1 januari 2016 een fietsdepot in Zoetermeer te realiseren. Hiermee voldoet het college aan een verzoek van de gemeenteraad. Uit oogpunt van dienstverlening is dit voor de inwoners van Zoetermeer veel praktischer. Inwoners hoeven hun fiets niet meer in Den Haag op te halen.

 

Ook weesfietsen opgeslagen

In het Zoetermeers Fietsdepot worden straks fout en gevaarlijk gestalde en weesfietsen opgeslagen. Weesfietsen zijn fietsen die nog bruikbaar zijn maar gestald blijven en kennelijk door de eigenaar niet meer gebruikt worden. Dit soort fietsen zijn vaak in fietsenstallingen bij OV- vervoerspunten, in de nabijheid van appartementen en in het openbaar gebied te vinden. De gemeenteraad beslist binnenkort over een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening(APV) waarin de verwijdering van weesfietsen mogelijk gemaakt wordt. Een inwoner van Zoetermeer kan, vanaf 1 januari 2016 zijn fiets, tegen betaling van 35 euro ophalen bij de Argonstraat ( locatie Afvalinzameling).

 

Bromfietsparkeervakken in het Stadshart

Ook zijn in het Stadshart inmiddels vier bromfietsparkeervakken aangelegd, zodat de eigenaren van bromfietsen veilig kunnen parkeren. Foutief en gevaarlijke gestalde bromfietsen worden vanaf 1 januari 2015 bekeurd. Deze aanpak leidt tot een betere kwaliteit van de openbare ruimte waardoor er een hoger veiligheidsgevoel ontstaat. Ook de bereikbaarheid van de hulpdiensten wordt verbeterd.

-advertenties-

-goede doel-