jonge kinderen leren spelenderwijsTweeëntwintig gastouders in Zoetermeer hebben het certificaat behaald van het scholingstraject Piramide. Met het gebruik van Piramide worden dreumesen en peuters spelenderwijs voorbereid op het basisonderwijs, zodat ze starten met het gewenste niveau. Zoetermeer is de eerste en tot nu toe enige gemeente in Nederland waar gastouders geschoold worden in Piramide. Isabelle Vugs, wethouder Onderwijs, heeft op 28 maart de certificaten uitgereikt aan de gastouders.

Isabelle Vugs: “Ik ben blij dat er al op zoveel verschillende plekken in Zoetermeer met Piramide wordt gewerkt. Denk aan scholen, kinderdagverblijven en speelhuizen. Nu komen daar ook gastouders bij. Een goede ontwikkeling, want hierdoor worden nog meer kinderen goed voorbereid op de basisschool.”

Uniek in Nederland

Het doel van de scholing is om de kinderopvang bij gastouders te professionaliseren en voorschoolse educatie aan te bieden. In totaal zijn nu 37 gastouders in Zoetermeer gecertificeerd. Deze gastouders zijn ingeschreven bij Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer, Kern Gastouderbureau BV en Gastouderbureau Zoetermeer.

Over Piramide

Piramide is een methode voor voorschoolse en vroegschoolse educatie (VVE) die al door veel speelhuizen, speeltaalhuizen, kinderdagverblijven en basisscholen in Zoetermeer wordt gebruikt bij kinderen van 0 tot 7 jaar. Piramide biedt activiteiten op alle ontwikkelingsgebieden met ideeën, spelletjes, liedjes en suggesties voor de inrichting van speelruimtes. De activiteiten zijn gemakkelijk bij de gastouders thuis uit te voeren. Met thema’s zoals lente, mensen, kleding, feest en kunst bieden gastouders opvangkinderen een fijne, uitdagende omgeving waarbij spelen, ontdekken, ontwikkelen, en groeien centraal staan. Het scholingstraject werd verzorgd door OnderwijsAdvies en gesubsidieerd door de gemeente.

-advertenties-

-goede doel-