Peuterochtend 1De peuters van het Houtsnipnest zijn op bezoek geweest op basisschool de Waterlelie. Er kwamen 23 kleintjes de school binnen lopen onder leiding van de leidsters van het Houtsnipnest. De peuters kwamen veel bekende gezichtjes tegen, van broertjes en zusjes die al op de basisschool zitten. Ook peuters die binnenkort komen wennen op de Waterlelie waren erbij.

Na het ophangen van de jassen gingen de peuters netjes in de kring zitten. Er werd naar een digitaal prentenboek via het digitale schoolbord gekeken en daar na gingen ze knutselen. Sommige peuters kozen voor het versieren van een paasei, anderen kozen voor het maken van een masker. Na deze knutselactiviteit werd er iets gedronken en was er voor de leidsters een kopje koffie. Daarna werden de peuters weer uitgezwaaid en begonnen zij aan de wandeling terug.

                                                                                      

Groep 5 leest groep 1-2 voor!

Terwijl de peuters op bezoek waren werden de kleuters van groep 1-2 verrast door de vijfde groepers. Zij hadden van huis een boek meegenomen en dat gingen ze voorlezen aan de kleuters. In kleine groepjes en soms een-op-een werden er mooie prentenboeken en verhalen voorgelezen. De kinderen uit groep 5 hadden zich goed voorbereid en van juf Lisette de opdracht gekregen goed op toon te lezen en de plaatjes te bespreken.

Foto/PR: L.Galle

-advertenties-

-goede doel-