eurbiljetStichting Leergeld krijgt 3 ton subsidie om schoolgaande kinderen te ondersteunen Schoolgaande kinderen uit een gezin met een laag inkomen kunnen vanaf dit jaar terecht bij Stichting Leergeld voor extra ondersteuning voor schoolkosten. Het gaat om ondersteuning van kinderen van 4 tot 18 jaar die op het basis- of middelbaar onderwijs zitten. Het college van Zoetermeer heeft op 31 maart de subsidieverlening vastgesteld, waarmee Stichting Leergeld hiervoor extra middelen krijgt.

 

Geen Schoolkostentoeslag maar subsidie via stichting Leergeld

Het gaat om het bedrag dat de gemeente voorheen via de zogenoemde schoolkostentoeslag beschikbaar stelde voor ouders van schoolgaande kinderen met een ZoetermeerPas. De schoolkostentoeslag of andere vormen van categoriale bijzondere bijstand, mag de gemeente door nieuwe regelgeving van het Rijk sinds 1 januari 2015 niet meer verstrekken. De raad van Zoetermeer heeft daarom begin december 2014 besloten om dit bedrag beschikbaar te stellen voor maatwerkondersteuning van schoolgaande kinderen via Stichting Leergeld.

Wethouder Taco Kuiper: ‘Stichting Leergeld onderzoekt op een zorgvuldige manier, samen met het gezin, wat er nodig is aan ondersteuning. Die ondersteuning wordt door Leergeld geregeld en komt direct ten goede aan het kind.

De doelen van Leergeld zijn het voorkomen van sociale uitsluiting en het bevorderen van ‘meedoen’. In een groot aantal gezinnen is het niet altijd haalbaar om kinderen mee te laten doen met sport, muziekles of op school. Stichting

 

Huisbezoek

Leergeld gaat op huisbezoek zodat zij kunnen vaststellen wat een kind precies nodig heeft en om problemen te signaleren. In samenwerking met de gemeente en andere maatschappelijke organisaties zorgen zij ervoor dat problemen beperkt worden.

Het subsidiegeld voor ondersteuning in schoolkosten is bedoeld voor ondersteuning van kinderen uit huishoudens met een inkomen tot 120% van de geldende bijstandsnorm. Daarnaast moet het gaan om kosten die gemaakt moeten worden om mee te kunnen doen aan het verplichte onderwijsprogramma. Het gaat bijvoorbeeld om schrijfgerei, woordenboeken en grafische rekenmachines.

 

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via:

www.leergeldzoetermeer.nl

079 - 316 23 84 (ma t/m do van 10.00 -14.00 uur)

-advertenties-

-goede doel-