Pasen is bij uitstek een prima moment om de stadsboerderijen op te zoeken, er zijn weer volop jonge dieren op de boerderijen en de natuur komt uit de winterslaap met knoppen en bloemen. Op alle stadsboerderijen worden met Pasen ook weer leuke activiteiten georganiseerd!

 

1e Paasdag, zondag 5 april Paasfeest op stadsboerderij De Weidemolen

lammetjesOp zondag 5 april loopt een Paashaas op de boerderij. Tussen 13:00 tot 16:00 kunnen kinderen aan de hand van een strippenkaart verschillende activiteiten doen zoals: eieren zoeken, eieren schilderen, eierdopje maken. Bij lekker weer kunnen kinderen op een luchtkussen springen, broodjes bakken en een ritje maken op een pony (tegen betaling).

De kosten voor een strippenkaart zijn € 2,50.

Op de boerderij zijn ook jonge dieren te bewonderen en op het gezellige terras kunt u altijd terecht voor een kopje koffie e.d.

De Weidemolen ligt aan Burgemeester Middelberglaan 2 in de wijk Oosterheem.

Meer info tel 079-3434181

 

1e Paasdag en 2e Paasdag op speelboerderij Het Buitenbeest

mz buitenbeest zijkantOp zondag 5 april tussen 13.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen op de boerderij zoeken naar de eieren die door de Paashaas zijn verstopt. Kinderen kunnen paaseieren verven, een paasspeurtocht doen en de Paasfilm ‘Hopp’ kijken.

Een imker geeft informatie over het houden van bijen en u kunt er diverse spulletjes kopen zoals honing. Er is een demonstratie van vilten. En om helemaal in het lentesfeer te komen; er zijn volop kuikens, jonge konijnen en cavia’s en schapenlammetjes te bewonderen.

Op maandag 6 april is er van 13.00-16.00 een tweedehandse boekenmarkt in samenwerking met Egelopvang Zoetermeer. Het activiteitencentrum is op 2e Paasdag gesloten.

De activiteiten zijn gratis.

Speelboerderij Het Buitenbeest kunt u bereiken via Belvederebos 270 en Voorweg 93 in de wijk Meerzicht. Meer info. Tel 079-3469600 en 079-3520624

 

1e Paasdag en 2e Paasdag op stadsboerderij De Balijhoeve

Op de beide paasdagen zijn er verschillende leuke paasknutsels te maken. Zo kunnen kinderen een eierdopje schilderen en mooie kartonnen paaseieren maken. Met mooi weer staat een springkussen klaar en kunnen kinderen een ponyritje maken. Ook kunt u de lammetjes bewonderen en kunnen de kinderen spelen in het speeltuintje.

De activiteiten zijn van 13.00 tot 16.00 uur en ze zijn gratis (behalve ponyritjes).

De Balijhoeve ligt aan Kurkhout 100 in de wijk Rokkeveen.

Meer info tel 079-3620832

De boerderijen zijn in het Paasweekend open van 10.00 tot 17.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-