CSC0059Het fietstassenpubliek is een onuitputtelijke inspiratiebron voor José Koebrugge. Haar werk is van 28 maart t/m 23 april te zien in het Terratorium. Het onderwerp wordt niet alleen gebruikt voor schilderijen, maar ook voor objecten van hout, rvs en zelfs sieraden. “De fiets staat symbool voor positiviteit en kracht. De vrolijke kleuren die ik gebruik dragen bij aan deze uitstraling.”

 

Denkbeeldige fietstas

“Ik ben geboren in de tijd van de naoorlogse geboortegolf”, vertelt José Koebrugge. “Deze generatie vertegenwoordigt een groot deel van het fietstassenpubliek. Zelf behoor ik hier ook toe. Al rijdend laat ik mij inspireren door alles wat ik zie en tegenkom. Eigenlijk zijn we allemaal mensen op de fiets die zich, bewust of onbewust, laten inspireren door alles. Wanneer je bijvoorbeeld een mooie tentoonstelling bezoekt, stop je de inspiratie in de denkbeeldige fietstas, om deze er later weer uit te halen en te gebruiken.”

Koebrugge experimenteert met diverse materialen. “Sinds vorig jaar gebruik ik hout en rvs”, vertelt zij. “Ik koos voor roestvast staal omdat het buiten kan staan, en er zo meer mensen van het werk kunnen genieten. Ook ben ik gestart met het maken van monoprints. Deze werkwijze is nog volop in ontwikkeling. De vroegere landschappen en de fietsen komen hierin samen.”

“Sieraden zijn op mijn pad gekomen doordat ik startte met het laseren van hout”, vertelt Koebrugge. “De mogelijkheden zijn zeer divers en je kunt het zien als tekenen en figuurzagen met een laser. Het laseren geeft je de mogelijkheid om heel precies en gedetailleerd te werken met hout. Zo kun je kleine objecten maken.”

 

Over de kunstenaar

José Koebrugge startte in haar kindertijd met tekenen en schilderen. De kunstenaar volgde een opleiding aan de Kunstacademie Enschede (vroeger AKI genaamd) en exposeert regelmatig in Zoetermeer en andere steden. Zo deed ze mee met de Art Fair Haarlem en Kunstschouw Zeeland. Diverse kunstuitlenen hebben werk van Koebrugge in hun collectie.

De expositie ‘De fiets van José’ is van 28 maart t/m 23 april gratis te bezoeken op woensdag t/m zaterdag van 11-17 uur. De kunstenaar is aanwezig op 3 april (15-17 uur), 11 april (12-14 uur) en 18 april (15-17 uur), adres: Dorpsstraat 12. U vindt hier ook de TERRA ART SHOP, met betaalbare sieraden, designobjecten en kunst tot €200,-.

Bron foto: Fati Daut

-advertenties-

-goede doel-