4-mei-herdenking6De Nationale Herdenking vindt ook dit jaar plaats op 4 mei bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark. Alle inwoners van Zoetermeer zijn van harte welkom om de herdenking bij te wonen, aan de overkant van het monument staat een tribune waarop u de plechtigheid kunt volgen.

Om 19.25 uur vertrekt vanaf het Stadsmuseum Zoetermeer aan de Dorpsstraat 7 een stille tocht. Voorop lopen de trommelaars van muziekvereniging Kunst en Vriendschap gevolgd door leden van de scoutinggroep John McCormick. Zij dragen alle kransen en bloemstukken. Ook lopen burgemeester Aptroot, leden van het Contact Oud Mariniers en de organisatie mee. Wie ook wil deelnemen, wordt door de organisatie vriendelijk verzocht achter in de stoet aan te sluiten.

Kransen en bloemen

Na aankomst van de stille tocht wordt om precies 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Na afloop van het leggen van de kransen en bloemen houdt burgemeester Aptroot een toespraak. Aansluitend draagt een leerling van basisschoolschool ‘de Floriant’ het winnende gedicht voor van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Tribune Julianalaan

Zoals ieder jaar wordt er voor belangstellenden een gedeeltelijke zit- en staan tribune tegenover het monument aan de Julianalaan geplaatst. Als eerbetoon en afhankelijk van het weer, vliegt ook dit jaar in formatie een aantal vliegtuigen van de Rotterdamse Aero Club (RAC) over het Wilhelminapark. Eén van de vliegtuigen brengt een saluut als eerbetoon aan de gevallenen en omgekomen vliegers.

Basisscholen werken mee

Ruim 150 leerlingen van een aantal basisscholen in Zoetermeer werken mee aan het onderwerp ‘wederkerigheid’. Een tekst daarover is dit jaar geschreven door professor E. Hirsch Ballin die te vinden is op www.4en5mei.nl . De scholieren gebruiken steekwoorden uit de tekst rond dit thema om in posters te verwerken die vanaf maandag 28 april op de ramen zijn te zien in de publiekshal van het Stadhuis en de etalages in de Dorpsstraat.

-advertenties-

-goede doel-