johnmccormickTijdens de speciale Bevrijdingsvaart, zondag 4 mei, vertelt verhalenverteller Laurens de Groot het verhaal van John McCormick tijdens de Bevrijdingsvaart. U komt met de boot langs de plekjes waar het allemaal gebeurde, een unieke kans om het verhaal mee te beleven!

De boot vertrekt vanaf Boerderij ’t Geertje en zal richting de Meerpolder varen. Tijdens de vaartocht neemt verhalenverteller Laurens de Groot u mee in het verhaal van John McCormick, de Engelse boordschutter die tijdens de Tweede Wereldoorlog een noodlanding moest maken in de Geerpolder. Ondertussen kunt u vanaf het water de typische kenmerken van het polderlandschap ontdekken. Een kaartje kost € 7,50 (volw)/ € 3,00 (kinderen tot 13 jaar). Aanmelden kan via: www.rondvaartzoetermeer.nl . De vertrektijden zijn 13.30 en 15.00 uur.

ldegrootOp 4 mei vertelt Laurens de Groot het verhaal van John McCormick, de Engelse boordschutter die tijdens de Tweede Wereldoorlog, na een bombardement op Duitsland, een noodlanding moest maken in de Geerpolder. Maar dat is niet het hele verhaal. Laurens de Groot vertelt ook over de aanleiding van deze noodlottige landing en over de dagen dat John McCormick en zijn kameraden nog in Zoetermeer verbleven, ondergedoken bij plaatselijke boeren. Het verhaal is door Laurens de Groot gereconstrueerd naar aanleiding van officiële documenten en archiefmateriaal. Sommige Zoetermeerders zullen het verhaal kennen en voor hen zal het heel bijzonder zijn dit verhaal te horen vanaf de plek waar het zich daadwerkelijk afspeelde. Voor anderen is het nieuw en een spannend stukje Zoetermeerse geschiedenis, gevuld met helden en het onherroepelijke lot.

Floravontuur Promotie Zoetermeer organiseert i.s.m. Bibliotheek Zoetermeer de speciale Bevrijdingsvaart. Deze vaartocht wordt mogelijk gemaakt door stichting Rondvaart Zoetermeer.

 

In onze speciale rubriek Straat in beeld kunt u al meer lezen over John McCormick: John McCormickstraat

-advertenties-

-goede doel-