stockey

Bij Basisschool de Touwladder en Kern Kinderopvang Zoetermeer kwam Stockey, de mascotte van het WK Hockey, op bezoek. Alle kinderen kregen een exemplaar van zijn eigen boek ‘de geheime avonturen van Stockey de Ooievaar’. Dit unieke (voor)leesboek is speciaal geschreven voor de Rabobank Hockey World Cup.

                                                                                                   

Stockey World Tour

Het boek is voor de kinderen van Basisschool de Touwladder ook een voorbereiding op de Stockey World Tour, waar ze tijdens het WK Hockey aan meedoen. Deze tour wordt mede mogelijk gemaakt door Kern Kinderopvang Zoetermeer. Veel sporten, spelletjes spelen, filmpjes kijken en het beantwoorden van quiz-vragen in het Kyocera Stadion. En dat voor 5000 kinderen!

Hockey in Zoetermeer

Kern Kinderopvang Zoetermeer en de gemeente Zoetermeer vinden het belangrijk dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om te kunnen sporten en meer te leren over hockey. In aanloop naar het WK Hockey toe hebben kinderen tussen de 7 en 12 jaar uit Zoetermeer meerdere open hockey clinics kunnen doen. Van 31 mei tot en met 15 juni 2014 strijden de Nederlandse teams tegen de beste landenteams om de wereldtitel.

Sport en bewegen is belangrijk voor kinderen

Sport en bewegen is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook heel belangrijk voor hun ontwikkeling. Bewegen prikkelt de hersenen en het helpt zintuigen verder te ontwikkelen. Door te sporten en bewegen krijgt een kind meer zelfvertrouwen en discipline. Een kind kan beter ontspannen en het concentratievermogen neemt toe. Daarom is 2014 het jaar van sport en bewegen op alle kinderopvanglocaties van Kern Kinderopvang Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-