verdwenen dorpDe spectaculaire Buytenparkvoorstelling ‘HEX: Het Verdwenen Dorp’ van 2014 met meer dan 100 medewerkers speelt van 10 t/m 20 juli in een speciaal gebouwd openluchttheater in het Buytenpark Zoetermeer. In dit verhaal reizen we terug naar het Gelderse dorpje Beek, waar in 1666 na een pestplaag de gehele bevolking in het niets leek te verdwijnen. In 1713 erft Jacob van Randwijck, een jonge ambitieuze zakenman uit Amsterdam, het landgoed bij Beek en besluit het dorp nieuw leven in te blazen. Samen met zijn knecht Reynier reist hij af naar Beek. Al snel blijken de inwoners van de nabijgelegen dorpen niet blij met zijn komst. Het dorp Beek is vervloekt en niemand durft er terug te keren. Stemmen fluisteren onder de Bartholomeuskerk, in de donkere bossen klinkt gehuil van wolven en de bewoners weten zeker wie er voor al die rampspoed verantwoordelijk is: Katharina van Wyler, de heks met het boze oog, die Beek wil straffen voor een groot onrecht dat haar ooit is aangedaan. Jacob gelooft niets van alle bijgelovige verhalen en laat zijn arbeiders uit Amsterdam naar Beek komen. Maar al snel raakt iedereen in de ban van Katharina van Wyler en het vreselijke gefluister dat ze in ieders hoofd doet klinken. Kan Jacob zijn dorp Beek redden van de waanzin? Of reikt de macht van Katharina zelfs voorbij het graf?

Het geweldige theaterspektakel ‘HEX: Het Verdwenen Dorp’ is speciaal voor het Buytenpark geschreven door fantasyauteur Thomas Olde Heuvelt. Het verhaal is een prelude op zijn succesroman ‘HEX’. die genomineerd werd voor een prestigieuze Hugo Award en verschijnt binnenkort in Engeland en Amerika. Middeleeuws bijgeloof en 18e eeuwse logica botsen in dit spectaculaire verhaal dat tot leven wordt gebracht door bijna 80 acteurs, zangers, dansers en figuranten. Het 18e eeuwse Beek komt overtuigend tot leven en het verhaal wordt verteld met spectaculaire effecten en schitterende muziek van componist Tjeerd de Haas.

Tot 1 mei kunt u kaarten bestellen voor ‘HEX: Het Verdwenen Dorp’ voor slechts € 10,- inclusief boekingskosten. Vanaf 1 mei start de reguliere kaartverkoop en worden de kaarten € 12,50 exclusief boekingskosten. U bespaart dus meer dan een kwart per kaart.

Ga naar www.storytellerstickets.nl voor deze exclusieve aanbieding en koop uw kaarten voor ‘HEX: Het Verdwenen Dorp’.

-advertenties-

-goede doel-