The Book Thief PosterJaarlijks vieren we op 5 mei de Vrijheid! Ook Zoetermeer viert mee. Floravontuur Promotie Zoetermeer staat opnieuw garant voor een spetterend Bevrijdingsfestival. Het belooft maandag 5 mei een prachtige dag te worden met muziek, dans en veel vermaak voor jong en oud.

Speciaal voor 50-plussers draait deze dag in Bioscoop Utopolis de ontroerende film ‘The Book Thief’. Deze gratis te bezoeken activiteit wordt aangeboden door Floravontuur Promotie Zoetermeer in samenwerking met Filmtheater Cine Utopia. Kaartjes zijn vanaf dinsdag 15 april vooraf af te halen bij Bioscoop Utopolis. De aanvangstijd van de film is 13.30 uur.

De film laat het verhaal zien van de jonge Liesel die na de dood van haar jongere broertje door haar alleenstaande moeder achtergelaten wordt bij kinderloze pleegouders. Ze leert lezen door Max, een joodse vluchteling die door het gezin wordt verborgen in de kelder. De twee gebruiken boeken om aan de realiteit te ontvluchten.

Tijdens de pauze biedt Bioscoop Utopolis gratis koffie & thee aan en zorgt bakker Jongerius voor heerlijke oranje muffins. Tevens kunnen de bezoekers genieten van een lekker glaasje advocaat met slagroom. De plaatsen zijn beperkt, dus het advies is om vooraf uw kaartje af te halen bij Bioscoop Utopolis. Reserveren is niet mogelijk. De ouderenbus rijdt op maandag 5 mei een aangepaste dienstregeling om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven de filmvoorstelling te bezoeken.

Het Bevrijdingsfestival wordt mede mogelijk gemaakt door woningcorporatie De Goede Woning, gemeente Zoetermeer en Fonds 1818.

-advertenties-

-goede doel-